Πάτρα: Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου – «Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας»

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για να μείνουν στις δουλειές και στον τόπο τους.
Στηρίζουμε μαχητικά τους εργαζόμενους-ες και τις οικογένειές τους, που απέρριψαν και κατήγγειλαν το “τυράκι” των προγραμμάτων φτώχειας που τους ετοιμάζει η κυβέρνηση και απαιτούν την ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.
Η κοροϊδία της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Εδώ και 4 χρόνια με διάφορες δικαιολογίες και δήθεν λύσεις που θα συμφέρουν και τους εργαζόμενους και τα αφεντικά, χτύπησαν με λύσσα τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ολόκληρες περιοχές γύρω από αυτή σε 5 νομούς. Χάθηκαν 800 θέσεις εργασίας, έκλεψαν τον μόχθο μιας ζωής από εργαζόμενους και μικροεργολάβους και κατ’ επέκταση από τις τοπικές κοινωνίες. Οδήγησαν στην μετανάστευση νέα ζευγάρια, μαγαζιά έκλεισαν, σχολεία συρρικνώθηκαν.
Η ΛΑΡΚΟ είναι περιουσία του λαού. Δεν είναι για ξεπούλημα.
Η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα αντί να την εκσυγχρονίσουν, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, την κλείνουν και ας είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί για δουλειά, εισόδημα για τους εργάτες τους αγρότες τους επαγγελματίες καταδικάζουν στον μαρασμό όλη την Λοκρίδα και 5 νομούς ακόμη. Αντί για άνοιγμα θέσεων εργασίας, στέλνουν ειδικευμένους μεταλλεργάτες και μεταλλωρύχους της ΛΑΡΚΟ, με 850 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύψουν την γύμνια της υποστελέχωσης του συστήματος υγείας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η ίδια η πολιτική που αντιμετωπίζει της ανάγκες των εργαζομένων ως κόστος η ίδια με την λογική “όλα πουλιούνται και αγοράζονται” ξεπουλούν τα πάντα έναντι πινακίου φακής.
Από τα τραίνα μέχρι τα νοσοκομεία, και από τα πανεπιστήμια μέχρι λιμάνια και υποδομές.
Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στον αγώνα των εργαζομένων και για πολλοστή φορά θα βαδίσουμε μαζί τους στον δίκαιο αγώνα τους.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, συναντιέται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας μας, με τους αγώνες όλου του λαού για την υπεράσπιση της ζωής και την ικανοποίηση των αναγκών μας. Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας. Κανείς μόνος του.
• Όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ
• Επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ
• Διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.
• Το έγκλημα ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ δεν θα περάσει!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ