Πάτρα: ERASMUS+ για Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη


Στο πλαίσιο της δράσης Erasmus+ για πρακτική άσκηση, ανακοινώνουμε την προκήρυξη θέσεων για το επόμενο ακαδ. έτος 2024-2025. Η προκήρυξη απευθύνεται σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Πατρών από όλους τους κύκλους σπουδών (προπτυχιακούς-μεταπτυχιακούς φοιτητές & υποψ. διδάκτορες). Η μετακίνηση θα πραγματοποιείται σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε), στην Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και σε συνεργαζόμενες χώρες εκτός ΕΕ.
Η μετακίνηση θα έχει διάρκεια:
– από 2 έως 3 μήνες (μακροχρόνια κινητικότητα) και στοχεύει στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας
– από 5 έως 30 ημέρες (βραχυχρόνια κινητικότητα), η οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από εικονική δραστηριότητα (εξ’ αποστάσεως) από την Ελλάδα.
Και τα δύο είδη κινητικότητας στοχεύουν στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Erasmus+_Ευρώπη 2024-2025 από την Παρασκευή 15/03/2024 έως και την Παρασκευή 17/05/2024 (ώρα Ελλάδας 23:59).
Περισσότερα: https://www.upatras.gr/prokiryxi-erasmus-gia-praktiki-askisi-stin-evropi-akad-etous-2024-2025/

 

Erasmus+ ΚΑ131 Staff mobility for Teaching/Training (παράταση υποβολής αιτήσεων)
Παράταση υποβολής αιτήσεων για κινητικότητες στις ακόλουθες δράσεις του Προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ131):
Α) κινητικότητα διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος για διδασκαλία σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης μέσω της δράσης Staff mobility for Teaching Assignment (STA), λαμβάνοντας την επιχορήγηση Erasmus+.  Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δουν αναλυτικά την σχετική προκήρυξη στον ακόλουθο σύνδεσμο.
Β) κινητικότητα διοικητικού και διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος για επιμόρφωση μέσω της δράσης Staff mobility for Training (STT), λαμβάνοντας την επιχορήγηση Erasmus+.  Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δουν αναλυτικά την σχετική προκήρυξη στον ακόλουθο σύνδεσμο.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έως και 26/03/2024.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων: τηλ. 2610 – 996610 / 969029, email: llp.outgoing@upatras.gr