Κύπρος: «Δες ζωντανό θαύμα, δεν το λέμε μην έρθει λαοθάλασσα» λέει ο ηγούμενος για το μύρο που έβαλε ο ίδιος στον σταυρό

Νέο οπτικογραφημένο υλικό από το γραφείο του ηγουμένου της Μονής του Οσίου Αββακούμ δημοσιοποίησε σήμερα η ιστοσελίδα της εφημερίδας Πολίτης.

Στο βίντεο το οποίο λήφθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2023, φαίνεται ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκτάριος να συνομιλεί με μοναχές οι οποίες πήγαν στο μοναστήρι για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Ο Ηγούμενος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, παρουσίασε στις μοναχές το κουτί με τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου αναφέροντας ότι μέσα τοποθέτησε βαμβάκι για να μην τρέχει το μύρο έξω. Όπως είπε στις μοναχές ότι το μύρο τρέχει στα κεφάλια των πιστών και για αυτό τον σταυρό το έχει τοποθετημένο σε κουτί. (Σε αυτό το κουτί που όπως αποκαλύφθηκε από άλλο βίντεο βάζουν μύρο από μπουκάλι).

 

Έθεσε όρο να μην μιλήσουν για το θαύμα

Για να παραδώσει στις μοναχές βαμβάκι με το μύρο από τον σταυρό, ο Ηγούμενος Νεκτάριος έθεσε ως όρο, να μην αναφέρουν σε άλλους το θαύμα.

«Δεν θέλω να κάμουμε show. Αν έθελα έφκαλλα το στες ειδήσεις τζαι έρκετουν λαοθάλασσα. Εν θέλω (Αν ήθελα το έβγαζα στις ειδήσεις και θα ερχόταν λαοθάλασσα. Δεν θέλω)», ήταν τα λόγια του Νεκτάριου.

Ο ηγούμενος, όπως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει προς το τέλος του βίντεο, υποστηρίζει ότι «μυρώνει» ο αέρας από το μύρο του Σταυρού, με τις μοναχές να τον παρακολουθούν έκθαμβες πιστεύοντας ότι ζουν μια σπάνια στιγμή κατά την οποία επιτελείται μπροστά στα μάτια τους ένα θαύμα.