Πάτρα: Η Εφορία έκλεισε Καφενείο…παρά τις δικαιολογίες – Αυστηροί έλεγχοι διασύνδεση POS και Ταμειακών με ΑΑΔΕ

Σφίγγει όλο και πιο πολύ ο κλοιός του φορολογικού ελέγχου για τις μικρές επιχειρήσεις και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρά σε λίγο καιρό, με την οριστική διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ.

Μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε το Σάββατο σε καφενείο της Πάτρας, όπου η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης υπεβλήθη σε φορολογικό έλεγχο από κλιμάκιο της Εφορίας, που της επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ και 48ωρο λουκέτο, γιατί όπως διαπιστώθηκε, δεν διαβιβάστηκαν σωστά στο σύστημα e-send της ΑΑΔΕ το δελτίο Ζ της ημέρας με 58 αποδείξεις για συναλλαγές συνολικής αξίας 195 ευρώ.
Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιο λόγο της επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, αφού είχε «κόψει» κανονικά τις αποδείξεις. Σε έλεγχο όμως που έκανε η λογίστριά της, διαπιστώθηκε πως υπήρξε διακοπή επικοινωνίας του διακομιστή (router) της ταμειακής μηχανής με το σύστημα της ΑΑΔΕ, η οποία όμως δεν έγινε αντιληπτή από την επιχείρηση.

Η λογίστρια της επιχείρησης προσπαθεί τώρα να εξηγήσει στην Εφορία το τεχνικό πρόβλημα που ανέκυψε, με αβέβαιο όμως αποτέλεσμα.