12η Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας: Πλούσιο θέαμα, μοναδικές συγκινήσεις – (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μοναδικές συγκινήσεις με έντονο ανταγωνισμό και υψηλού επιπέδου οδήγηση προσέφερε η 12η Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας SEAJETS που ολοκληρώθηκε χτες Κυριακή 10 Μαρτίου ύστερα από 2 συναρπαστικά σκέλη. Η αναβίωση του αγώνα μετά από χρόνια στέφθηκε από πλήρη οργανωτική επιτυχία με πλήθος θεατών με το σωματείο μηχανοκίνητου αθλητισμού «ΑΛΜΑ Αιγίου» να «υπογράφει» τη διοργάνωση με την υποστήριξη του δήμου Αιγιαλείας και των χορηγών.

Οι οδηγοί έδωσαν την μάχη τους σε κάθε κατηγορία, κάνοντας το καλύτερο και προσφέροντας στους αρκετούς θεατές, που βρέθηκαν σήμερα στο βουνό, μοναδικές στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη.

Στην άτυπη μάχη του καλύτερο χρόνου της ημέρας «νικητής» βγήκε ο Αυγερόπουλος με CITROEN SAXO, μόλις 0,3 δέκατα του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Τσούλο με το MITSUBISHI COLT.

Στις επιμέρους κατηγορίες που διαμορφώνονται από φέτος για τον θεσμό του Κυπέλλου Αναβάσεων Πελοποννήσου, νικητής για την κατηγορία CAT 4 ήταν ο Μπάσδελης με το σπανιότατο και ιδιαίτερο NISSAN MICRA K11 KIT CAR, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση και στα δύο σκέλη. Πίσω του για την δεύτερη θέση της κατηγορίας δόθηκε μία μάχη σώμα με σώμα. Επικράτησε ο Λυκοθανάσης  με μόλις 0.27 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Παναγιώτη Δεκή, στο σύνολο των δύο περασμάτων και οι δύο με ίδια αυτοκίνητα PEUGEOT 106 S16 Ν2.

Στην CAT 3 στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αυγερόπουλος με CITROEN SAXO κάνοντας, όπως μας έχει συνηθίσει τα πιο «καθαρά» και γρήγορα περάσματα. Ακολούθησε δεύτερος ο περσινός πρωταθλητής αναβάσεων της Ομάδας Ε έως 2 λίτρα Χατούπης με OPEL CORSA B. Στην τρίτη θέση μετά από πολύ μία πολύ καλή εμφάνιση, ανέβηκε ο Διονύσης Καλούδης με PEUGEOT 205.

Ο δυναμικός και εντυπωσιακός ς Ντέρμας με το OPEL ASCONA, επικράτησε της CAT 2. Ακολούθησαν ο Λαζανάς με FORD PUMA S1600 στην δεύτερη θέση, ενώ την τρίτη κατέκτησε ο Κουρνιάτης με το θρυλικό FORD ESCORT ΜΚ2.

Στην CAT 1 εκκίνησαν δύο οδηγοί τερματίζοντας στην πρώτη θέση ο Κάνσος με VOLKSWAGEN GOLF MK2, αφού ο Χαρμαντάς Σ εγκατέλειψε από βλάβη το Σάββατο.

Στη Formula Saloon A2L  o Κανέλλος έκανε εκπληκτικούς χρόνους το διήμερο. Ενώ στην Formula Saloon T2 ο Ζυγογιάννης με το SKODA FABIA επικράτησε στην πρώτη θέση, αν και τον ταλαιπώρησαν κάποια μικροπροβλήματα με το αυτοκίνητό του. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ντελίκος με MITSUBISHI COLT. Στην κατηγορία FST αν και χωρίς ανταγωνισμό ο Τσούλος κυνήγησε την απόλυτη επίδοση της ημέρας.

Αξίζει να επισημάνουμε και να συγχαρούμε για την συμμετοχή τους, τις τρεις γυναίκες που έδωσαν παρουσία σε αυτήν την ανάβαση. Με της 2 από αυτές να καταφέρουν να τερματίσουν τον αγώνα. H Καμπέρου Χρυσάνθη με FORD FOCUS, η Χριστογιαννούλα Μαρία- Ιωάννα με PEUGEOT 106 και η άτυχη Παρασκευοπούλου Ελένη – Κεχαριτωμένη με CITROEN SAXO.

Η απονομή των νικητών πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του αγώνα στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Λαμπίνου.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

πηγη aigiovoice