Πάτρα: Ο Σύλλόγος Δημοκρατικών Γυναικών για την Παγκόσμια Ημέρα Εργαζόμενης

Τα μέλη του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας θα βρεθούν δίπλα στις γυναίκες του μόχθου, τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες, τις συνταξιούχους στέλνοντας μήνυμα συλλογικής διεκδίκησης και δράσης με περιοδείες σε χώρους που ζει και εργάζεται.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των περιοδειών:
-Τρίτη 5/3/2024, στις 10:30πμ στην λαϊκή των Ταμπαχάνων και στις 8:00μμ σε μεγάλο εμπορικό στην Περιβόλα.
-Τετάρτη 6/3/2024, στις 9:00πμ στις δημοτικές υπηρεσίες στο νέο Δημαρχείο (Αρσάκειο) και στις 8:30μμ στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ.
-Παρασκευή 8/3/2024, στις 10:30πμ στην λαϊκή στα Προσφυγικά και στις 11:30πμ στο κέντρο με τραπεζάκι Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου.
Την Παρασκευή 8 Μάρτη στις 7:00μμ στον Πολυχώρο Ιχθυόσκαλα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: “Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισοτιμία”.
Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «3000 νύχτες», της Mai Masri.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας παλαιστίνιας που βρίσκεται φυλακισμένη στις ισραηλινές φυλακές, καταδικασμένη για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές» ενέργειες, επειδή μετέφερε με το αυτοκίνητό της ένα τραυματισμένο αγόρι. Η σύλληψη και η καταδίκη της, την οδηγούν να γεννήσει και να μεγαλώσει το παιδί της μέσα στη φυλακή. Κόντρα στην καθημερινή βία, τις ταπεινώσεις, τις απαγορεύσεις, επιλέγει να μην παραδοθεί στη βαρβαρότητα, να αντισταθεί με κάθε μέσο που διαθέτει, να μιλήσει στο παιδί για την ομορφιά του κόσμου και την αξία της αγωνιστικής στάσης ζωής.