Πάτρα: Η Εκθεση «Όσο πατάει η γάτα…»

Ομαδική εικαστική έκθεση Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής και Κατασκευών με τίτλο Όσο πατάει η γάτα… εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στο Πολύεδρο.
Συμμετέχουν οι καλλιτεέχνες:
Αλεξανδράτου Ελευθερία Γιαννακάκη Μαρία Γκριμπάνοβα Τατιάνα
Διονάς Βαγγέλης Ζαβιτσάνου Σπυριδούλα Ζαραμπούκα Σοφία
Καπέλλα Λητώ-Ηλιάννα Καραντζά Άντζυ Κατωπόδη Ελένη Κοροβέσης Δημήτρης Μεταξά Νατάσα Μηνάς Κωσταντίνος Μισίου Ιωάννα Νικολοπούλου Όλγα Παπαθεοδώρου Δήμητρα Παυλίδου Ντέπη Σιαφάκας Κώστας Σταθόπουλος Παναγιώτης Στεφανίδη Φωτεινή Φιλιππούση Βιργινία
Μια εικαστική ματιά στη σχέση των ανθρώπων με τις γάτες επιχειρείται μέσα από τα έργα είκοσι δημιουργών. Έργα με διαφορετικά υλικά και διαφορετικές τεχνικές είναι η αφορμή για επισκέψεις στην έκθεση, για εργαστήρια με σχολικές ομάδες (κατόπιν συνεννόησης στο τηλ, 2610277342).
Η γάτα αποτελεί μια διακριτική συντροφιά στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, εμπνέοντας τους να δημιουργήσουν έργα που πρωταγωνιστεί η γάτα άλλοτε γαλήνια, άλλοτε απόμακρη, άγρια, μεγαλοπρεπής, με ύφος ή χουζούρικη. Αυτό το υπερήφανο γρήγορο αιλουροειδές, όπως λέει ο Μπουκόφσκι «είναι μονάχα ο ΕΑΥΤΟΣ της. Αντιπροσωπεύει τις ισχυρές δυνάμεις της ΖΩΗΣ που δεν τα παρατούν»
Στη διάρκεια της έκθεσης θα διαβαστούν λογοτεχνικά κείμενα και ποίηση με θέμα τη γάτα, θα προβάλλονται βίντεο, θα εκτίθενται κοσμήματα και παράλληλα θα υπάρχει έκθεση με βιβλία με θέμα τη γάτα. Η έκθεση γίνεται με επιμέλεια της Όλγας Νικολοπούλου και θα διαρκέσει μέχρι τέλος Μαρτίου.