ΠΑΤΡΑ: Το ποιητικό έργο της Raquel Angel-Nagler, απόψε, στο Πολύεδρο – Από την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου

Το Πολύεδρο και οι εκδόσεις Σμίλη, παρουσιάζουν το ποιητικό έργο της Ραχήλ Άνγκελ-Νάγκλερ αυτή την Παρασκευή 13 Ιουλίου, 8:30 το βράδυ.
Την παρουσίαση θα κάνει η μεταφράστρια του έργου της και ιστορικός, Μαρία Ευθυμίου.
Το έργο της Ραχήλ Άνγκελ-Νάγκλερ συνίσταται από εκατοντάδες μικρά ποιήματα που εμπνέονται από τη ζωή, το θάνατο, τις φιλίες, τη μοναξιά, τις πεποιθήσεις, τις ελπίδες, τα οράματα, τις εμπειρίες και τη σημασία της καθημερινότητας. Τα ποιήματά της, αποτελούν προϊόν γαλήνιου στοχασμού μιας στιβαρής φιλοσόφου. Χαμηλόφωνα, λιτά, ουσιαστικά, αισθαντικά, ευαίσθητα, περιεκτικά, μάς ταξιδεύουν, με νήματα άφατα κι αόρατα. Μιλούν για την δύναμη του πάθους, την ορμή του φόβου, το βάρος των συναισθημάτων ή το κενό των ερωτημάτων, την ουσία και το ταξίδι της ζωής. Η θνητότητα και η φθορά αναδύονται ως το μέτρο του χρόνου, που αναπόφευκτα διαπερνά τη ζωή.
Η Raquel Angel-Nagler γεννήθηκε στη 1949. Σπούδασε Στατιστική στο Παν/μιο της Χάιφα και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Από το 1983 ζει και εργάζεται ως πνευμονολόγος στην Αθήνα. Από το Μάρτιο του 2006 γράφει ποίηση στα αγγλικά. Έχει εκδώσει τέσσερα ποιητικές συλλογές, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σμίλη, «365 ημέρες – το ημερολόγιο ενός κύματος» (2016), «365 ημέρες το ημερολόγιο ενός νησιού» (2016), «Ο έρωτας, μικρό φεγγάρι στα κύματα» (2014) και «Γυμνά κάτοπτρα» (2013)
Η Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε το 1955 στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία στο Παν/μιο Αθηνών και στο Παν/μιο Σορβόνης. Έχει εκδώσει τρία βιβλία Ιστορίας και έχει δημοσιεύσει περί τα 50 επιστημονικά άρθρα και μελέτες. Από το 1981 διδάσκει Ιστορία στο Παν/μιο Αθηνών. Το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας στη μνήμη Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού.