Αίγιο: Η ΕΛΜΕ Β’ Αχαΐας στο Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο

Η ΕΛΜΕ Β’ Αχαΐας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου συμμετέχει στο Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 μ.μ., και διαμαρτύρεται εντόνως για την υποβάθμιση, με προοπτική κατάργησης του Πρωτοδικείου Αιγίου.
Το Πρωτοδικείο είναι το βασικό πρωτοβάθμιο πολιτικό δικαστήριο της Ελλάδας. Η υποβάθμισή του ανοίγει το δρόμο για την μεταφορά του στην Πάτρα και στερεί την περιοχή μας από μια ζωτικής σημασίας υπηρεσία αυξάνοντας την ταλαιπωρία των πολιτών, την επιβάρυνσή τους σε χρόνο και χρήμα.
Παρακολουθούμε μια διαρκή αποψίλωση του Δήμου Αιγιάλειαας από δημόσιες υπηρεσίες, αποψίλωση που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον πλήρη μαρασμό. Αναρωτιόμαστε αν το επόμενο χτύπημα θα είναι η Εφορία ή το Νοσοκομείο και θεωρούμε ότι οφείλουμε να βάλουμε φραγμό στις πολιτικές που επιβάλλουν την συρρίκνωση των υπηρεσιών με γνώμονα την εξοικονόμηση εσόδων. Πολιτικές που αδιαφορούν για τον πολίτη και τις ανάγκες του, παραγκωνίζουν το δημόσιο συμφέρον και εξυπηρετούν μόνο στενούς οικονομικούς κύκλους και πολιτικές που οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς τη χώρα (βλ. αγορά F-35).
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κοινό μέτωπο αγώνα και σ’ αυτό δηλώνουμε παρόντες.