Αχαΐα: Σε απεργία οι εργαζόμενοι στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου – Ενα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που προστατεύει και ενισχύει την κερδοφορία των λίγων σε βάρος της ζωής και των αναγκών των πολλών, του εργαζόμενου λαού. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΣΕ, η ίδια η Ε.Ε., η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν το έγκλημα να ξεχαστεί γιατί όλοι αυτοί είναι ένοχοι!

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη! Το έγκλημα δε θα ξεχαστεί!
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Εμείς, οι εργαζόμενοι, πληρώνουμε συνεχώς βαρύ τίμημα, για να μη θιγεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν τη ζωή μας αναλώσιμη με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ για να πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες ότι η οικονομία πάει καλά και βρίσκεται σε αναβαθμισμένη θέση, με βάση τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων. Το μεροκάματο μας καλύπτει ολοένα και λιγότερες ανάγκες των οικογενειών μας, εξανεμίζεται στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, στα τιμολόγια του ρεύματος, στη θέρμανση, στα φροντιστήρια των παιδιών μας. Ειδικά στην περιοχής μας, λόγω της υποχρηματοδότησης όλων των Δομών Πρόνοιας με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους, οι συνάδελφοι σε ΜΕΡΙΜΝΑ και ΚΙΒΩΤΟ ΑΓΑΠΗΣ ζουν καιρό τώρα συνεχώς με «έναντι» του μισθού τους.

Και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΟΣΝΙΕ κάνει ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η κυβέρνηση. Δίνει χρόνο αναμονής, «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης, καλλιεργώντας αυταπάτες. Το δίκιο κερδίζεται με αγώνα και οργάνωση. Τώρα είναι η ώρα, να ενισχύσουμε την διεκδίκηση, να δυναμώσουμε την πάλη απέναντι σε όσα μας φέρνουν μπροστά σε δυσκολίες και προβλήματα.

Η δικαιολογημένη αγανάκτησή μας χρειάζεται να γίνει οργανωμένος αγώνας διεκδίκησης. Τώρα, είναι ώρα μάχης! Η αναμονή, ο εφησυχασμός ότι «κάτι θα γίνει», χωρίς εμείς να παλέψουμε, είναι επιζήμια. Δεν χωράει καμία καθυστέρηση. Κάθε κενό, κάθε ταλάντευση, μας φέρνει μπροστά σε νέα προβλήματα και δυσκολίες. Η απεργία είναι το όπλο μας, είναι το καθήκον που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας. Είναι το καθήκον να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς. Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανένας από όλους αυτούς που ευθύνονται για όσα ζούμε. Ό,τι ζημιώνει τη δική μας ζωή τροφοδοτεί τα κέρδη τους. Εμείς οι πολλοί με τον αγώνα μας θα κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα.

Μαζί με τα παιδιά μας, που αγωνίζονται για να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, δίπλα στους πατεράδες μας και τα αδέλφια μας αγρότες, που παλεύουν να μην ξεκληριστούν από τον τόπο τους. Δίπλα ο ένας στον άλλον, οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή απεργούμε και διεκδικούμε:
 Υπογραφή Ενιαίας, Καθολικής, Υποχρεωτικής, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, με βάση την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, με γενική μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, με επαναφορά των τριετιών και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 850€ κατώτερο μεικτό μισθό με επαναφορά όλων των επιδομάτων και των ειδικών αδειών.
 Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
 Πλήρη κρατική χρηματοδότηση για όλες τις Προνοιακές δομές καλύπτοντας το 100% των αναγκών τους. Σταθερή καταβολή των μισθών και δώρων χωρίς καθυστερήσεις και «έναντι».
 Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ. Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
 Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Όλοι στην Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στις 7μμ,
στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20-3ος όροφος)

 

Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας