Πάτρα: Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – Να χρηματοδοτηθούν τα Προνοιακά Ιδρύματα

Μετά το χρόνιο καθεστώς που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις τον κομμάτων του ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, έχει ως αποτέλεσμα οι προνοιακές δομές να καταρρέουν μέρα με τη μέρα. Το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, αφήνοντας τα στο περιθώριο, ήρθε η ώρα να σταματήσει!

Το ίδρυμα « Η ΜΕΡΙΜΝΑ» έφτασε πλέον στο σημείο μηδέν. Οι εργαζόμενοι και συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς καν να γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν!!!

Να δοθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ο μισθός των συναδέλφων μας για το μήνα Ιούνιο – Ιούλιο και το επίδομα άδειας τους. Δεν επιτρέπεται το 2023 να μην εξελίσσονται και να μην ενισχύονται τέτοιες ευαίσθητες δομές, για να μπορούν να απολαμβάνουν και τις υπηρεσίες που πρέπει οι ωφελούμενοι, για τους οποίους δίνουμε και την ψυχή μας!

Οι επιλογές οι οποίες ωθούν κάθε μέρα την ιδιωτικοποίηση τον δομών, δεν δίνουν κανένα βάρος στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς το παιχνίδι «κόστος – όφελος» βρίσκεται στο τραπέζι τους!
Μεταφέροντας το βάρος σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ένα βάρος που δεν τους ανήκει.

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να έχουν αξιοπρεπή ζωή σε όποια δομή και αν βρίσκονται, για τα οποία θα έπρεπε να πραγματοποιούνται συνεχείς κρατικές χρηματοδοτήσεις, χωρίς να υφίστανται κανενός είδους απαξίωση , οδηγώντας την ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους των Ιδρυμάτων Πρόνοιας, τους γονείς με τα παιδιά τους, τα μέλη των Δ.Σ. αλλά και φορείς της πόλης μας, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, την Πέμπτη 20 Ιουλίου, στις 9:30 το πρωί, προκειμένου να πιέσουμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να χρηματοδοτήσει άμεσα όλα τα Προνοιακά Ιδρύματα.

Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας