Ρόμα: Ο 40χρονος Ντε Ρόσι αντικαταστάτης του Μουρίνιο στον πάγκο της Ρόμα

Σε ένα δικό της παιδί στράφηκε η Ρόμα για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στην άκρη του πάγκου της μετά από την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο λόγος για τον Ντανιέλ Ντε Ρόσι. Ο Ιταλός που είναι μόλις 40 ετών έπαιξε στη Ρόμα από το 2001 έως το 2019 και μαζί με τον Φραντσέσκο Τότι ήταν για δεκαετίες οι “σημαίες” της ομάδας της Ρώμης.

 

Ο Ντε Ρόσι έχει καθίσει για 17 παιχνίδια την περασμένη σεζόν στον πάγκο της Σπαλ ενώ ήταν και βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην διάρκεια του Euro 2020 όταν η Εθνική Ιταλίας είχε κερδίσει τον τίτλο.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να παραδώσουμε την τεχνική ευθύνη της Ρόμα στον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, καθώς πιστεύουμε ότι η ηγετική προσωπικότητα και η φιλοδοξία που τον χαρακτήριζαν πάντα μπορούν να είναι καθοριστικές για να κυνηγήσει τους στόχους που έχει μπροστά της η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν», υπογράμμισαν οι Νταν και Ράιαν Φρίντκιν.

«Γνωρίζαμε τον άρρηκτο δεσμό που ενώνει τον Ντανιέλε με τον σύλλογο, αλλά ο ενθουσιασμός με τον οποίο αποδέχτηκε αμέσως αυτή την πρόκληση για τους επόμενους μήνες μας έπεισε περαιτέρω για την ικανότητά του να είναι οδηγός για τους παίκτες και περήφανος εκπρόσωπος των αξιών αυτής της ομάδας. Καλώς ήρθες σπίτι, Ντανιέλε».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Φρίντκιν που μου εμπιστεύτηκε την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Ρόμα: από την πλευρά μου δεν γνωρίζω άλλο δρόμο πέρα από αυτόν της καθημερινής θυσίας και της ανάγκης να δίνω ό,τι έχω μέσα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που μας περιμένουν από τώρα έως το τέλος της σεζόν», δήλωσε ο Ντε Ρόσι.

 

Ο Ντε Ρόσι κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2020 αγωνιζόμενος στην Μπόκα Τζούνιορς. Υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν με στόχο να βγάλει στην Ευρώπη τη Ρόμα.

O παίκτης που είναι πλέον ο νέος προπονητής της Ρόμα είχε εξηγήσει τι σημαίνει για εκείνον να είναι μέλος αυτής της ομάδας

«Εχω ανάγκη να παίζω για τη Ρόμα. Παίρνω σωματική και ψυχολογική ικανοποίηση παίζοντας μ’ αυτήν τη φανέλα. Στα χρόνια που έφτασα κοντά στο να φύγω, έβγαινα στο γήπεδο δακρυσμένος γιατί σκεφτόμουν ότι μπορεί να είναι το τελευταίο μου ματς στο Ολίμπικο. Εκείνες οι στιγμές μ’ έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τη Ρόμα. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν με τ’ ότι είμαι οπαδός της Ρόμα.

Αυτό που αγαπάω περισσότερο απ’ όλα είναι να δίνω χαρά στους φιλάθλους μας. Μπορεί να βρει κανείς οπαδούς και στο Μάντσεστερ, στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο. Αλλά εδώ έχω τους φίλους μου.

Είναι όλοι αυτοί στην κερκίδα κι ας μην τους ξέρω. Είναι φίλοι μου γιατί έχουμε το ίδιο πάθος και την ίδια πίστη. Μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία. Έχουμε κλάψει για τα ίδια ματς. Έχουμε στεναχωρηθεί για τους ίδιους λόγους. Μοιραζόμαστε τα συναισθήματα μας παρ’ότι δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Αυτοί οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε μένα και στον Φραντσέσκο Τότι.

Το μόνο πιο έντονο συναίσθημα από την περηφάνια που νιώθεις όταν παίζεις για τη Ρόμα είναι η θλίψη που νιώθεις χωρίς τη Ρόμα».