Νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Δημήτρης Μάλλιος – Ο Θεόδωρος Βάγιας στο «τιμόνι» του Πυροσβεστικού Σώματος

Αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Αντιστρατήγου.

Ο νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Δημήτριος Μάλλιος.

Το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Σώματος πραγματοποιείται την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη η αναδιοργάνωση που επιχειρεί ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο σχεδιασμός της νέας ηγεσίας του υπουργείου προβλέπει μεταξύ άλλων ενίσχυση των υπηρεσιών αιχμής, όπως η Άμεση Δράση και η Τροχαία, αλλά και η αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων.

Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας

                         Ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Θεόδωρος Βάγιας.

Επιπλέον, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επελέγη ο Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας. Ο Θεόδωρος Βάγιας διαδέχεται τον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, στον οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον απερχόμενο Αρχηγό, Γεώργιο Πουρναρά, «για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Πυροσβεστικό Σώμα αυτόν τον ένα πολύ δύσκολο χρόνο που πέρασε».

«Καλωσορίζω τον νέο αρχηγό, Θεόδωρο Βάγια, ο οποίος από τη θέση του διοικητή του ΕΣΚΕΔΙΚ διαχειρίστηκε πρωτοφανείς κρίσεις σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Για το σκεπτικό και το στρατηγικό σχεδιασμό που θα υλοποιήσουμε από εδώ και πέρα με τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος θα μιλήσουμε αναλυτικά την Παρασκευή, οπότε θα ολοκληρωθούν και οι κρίσεις» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

naftemporiki.gr