Euro 2024: Σκέψεις για μετονομασία του γηπέδου της Μπάγερν σε «Φραντς Μπεκενμπάουερ» κατά την διάρκεια του τουρνουά

Στις 14 Ιουνίου 2024 το γήπεδο της Μπάγερν στο Μόναχο θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2024 ανάμεσα στην Εθνική Γερμανίας και στην Εθνική Σκοτίας.

Οι Γερμανοί θα φιλοξενήσουν από τις 14/6 έως τις 14/7 το Euro σε 10 γήπεδα της χώρας και ένα από αυτά είναι και η Allianz Arena της Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα της Βαυαρίας έχει δώσει το όνομα της Allianz στο γήπεδό της αλλά αυτό δεν θα μπορεί να ισχύσει κατά την διάρκεια του Euro.

bild
Η ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπει χορηγούς στο όνομα των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Euro. Μόνο το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και το Hamburg Volkspark είναι επί του παρόντος χωρίς χορηγούς και θα πρέπει να αλλάξουν ομόματα και τα υπόλοιπα οχτώ.

Σύμφωνα με τη Bild η ΟΥΕΦΑ αλλά και οι Γερμανοί θα ήθελαν το γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου να μετανομαστεί σε «Φραντς Μπεκενμπάουερ» κατά τη διάρκεια του Euro για να τιμηθεί η μνήμη του σπουδαίου Γερμανού που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η μετονομασία είναι δύσκολο να εφαρμοστεί για διάφορους λόγους. Ένας από αυτά είναι ότι έχουν επιλεγεί τα ονόματα  “Munich Football Arena” ή “Football Arena Munich”.

Βέβαια εάν υπάρχει βούληση από την ΟΥΕΦΑ και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Γερμανίας μπορεί να προχωρήσει. Στο μεταξύ την Παρασκευή (19/1) η Μπάγερν Μονάχου προετοιμάζει να αποχαιρετήσει στην Allianz Arena τον Μπεκενμπάουερ με την Bild να αναφέρει ότι στην τελετή θα είναι και ο Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.