Ο κακός χαμός στη Euroleague και η πιθανή μάχη Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο play in

BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αν τελείωνε σήμερα η κανονική διάρκεια της Euroleague το μόνο σίγουρο είναι πως στην Ελλάδα θα είχαμε ντέρμπι «αιωνίων» για την είσοδο στα playoffs της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με βάση την τωρινή βαθμολογία να αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλο, στη νέα φάση του πρωταθλήματος από φέτος, το play in.

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με 77-71 και ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από την Ανατολού Εφές με 71-68, έχουν πλέον ρεκόρ 6-6 στη Euroleague και συνεχίζουν να βρίσκονται μαζί στην βαθμολογία.

Επτά ομάδες έχουν αυτή τη στιγμή ρεκόρ 6-6, με τον Παναθηναϊκό λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων να βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί στην 8η. Ακολουθούν Παρτιζάν, Φενερμπαχτσέ, Μπάγερν Μονάχου, Βαλένθια και Ανατολού Εφές.

Αν ολοκληρωνόταν τώρα η κανονική διάρκεια της διοργάνωσης θα είχαμε ντέρμπι «αιωνίων» στο play in στο ΟΑΚΑ (επειδή ο Παναθηναϊκός είναι 7ος), με τον νικητή να περνούσε στα playoffs ως 7ος, με αποτέλεσμα να είχε μειονέκτημα έδρας στα playoffs κόντρα στον δεύτερο (αυτή τη στιγμή Μπαρτσελόνα).

Ο ηττημένος του ντέρμπι, θα αντιμετώπιζε με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του παιχνιδιού, ανάμεσα στον 9ο και τον 10ο της βαθμολογίας, (Παρτιζάν και Φενερμπαχτσέ) αυτή τη στιγμή, με τον νικητή αυτής της αναμέτρησης να περνά ως όγδοος στα playoffs και να πέφτει πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας.

Η τωρινή βαθμολογία της Euroleague: