Πάτρα: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «Όσα περίσσεψαν της λήθης»

EPSON MFP image

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Μάρως Γαλάνη «Όσα περίσσεψαν της λήθης», έχει προγραμματιστεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολύεδρο Για την ποιητική συλλογή που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πολύεδρο, θα μιλήσουν ο Σπύρος Βρεττός, ποιητής, δικηγόρος και ο Γιάννης Ζαρκάδης, ποιητής, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο Γιάννης Μουρτζόπουλος, ομότιμος καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών & Μουσικός θα συνομιλήσει με τρία ποιήματα της συλλογής δημιουργώντας in situ μουσική σύνθεση.
Ανάγνωση ποιημάτων θα γίνει σε συμποσιακή ατμόσφαιρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο, Κανακάρη 147, Πάτρα και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube maregalani.

Η Μάρω Γαλάνη είναι χορογράφος, ερευνήτρια της Performance και της Επιτελεστικής γραφής/ποίησης. Εργάζεται ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό με γνωστικό αντικείμενο: «Διδακτική του Χορού, Ρυθμικού και Θεατρικού Παιχνιδιού και του Performance Writing» στο ΤΕπΕΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει Performance Writing στα Εργαστήρια Ποιητικού Λόγου του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει Διδακτορικό στις Τέχνες από τo NSA & NATFIZ (National Academy for Theatre & Film Arts) Sofia, Bulgaria και Master στη Δημιουργική Γραφή, κατεύθυνση Συγγραφή /Performance Writing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Γράφει ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια. Με το ψευδώνυμο «Καλούδα Σάρα» περιστασιακά έχει παραθέσει ποιήματά της σε φοιτητικά λογοτεχνικά περιοδικά. Κάθε επτά χρόνια, από το 1988 – 2009, συγκέντρωνε τα ποιήματά της και τα έκαιγε. Με την επιλογή αυτή φώτιζε την ψυχή της, έλεγε. Σταματά αυτήν την ιδιότυπη τελετουργία της καύσης το 2016 όταν αποφάσισε να σπουδάσει στο μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής, κατεύθυνση Συγγραφής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από τότε έχει εκδώσει λογοτεχνία και θέατρο. Βραβεύτηκε για το διήγημα «Φιλί να φυλάγεσαι» εκδόσεις
Δόντι, από τη Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πατρών. Το θεατρικό έργο της ΡΑΣΥ 74.135, εκδόσεις Δόντι, παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας το 2020. Αρθρογραφεί ως μόνιμη συνεργάτιδα στο portal πολιτισμού – ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό «Culture Book». Έχει παραθέσει ποιητικά της κείμενα σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιμένοντας να παρέλθει η επταετία από το 2016 και να εκδώσει τον Ιούνιο του 2023 την πρώτη ποιητική της συλλογή «Όσα περίσσεψαν της λήθης».