Νεκρός ακόμη ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος στη Γάζα – Βομβαρδίστηκε το σπίτι του

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανακοίνωσε σήμερα πως ένας από τους δημοσιογράφους του στη Γάζα σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα.

Ο δημοσιογράφος, ο Μοχάμαντ Αμπού Χασίρα, σκοτώθηκε σε «ισραηλινό βομβαρδισμό που έθεσε στο στόχαστρο το σπίτι του κοντά στο αλιευτικό λιμάνι δυτικά της πόλης της Γάζας», μετέδωσε το πρακτορείο.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, 42 μέλη της οικογένειας του δημοσιογράφου, «μεταξύ των οποίων τα παιδιά και οι αδελφοί του», σκοτώθηκαν επίσης στον βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα και το πτώμα του δημοσιογράφου ανασύρθηκε από τα ερείπια σήμερα το πρωί.

Την Πέμπτη, η επίσημη παλαιστινιακή τηλεόραση μετέδωσε πως ένας από τους ανταποκριτές της στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μοχάμαντ Αμπού Χάταμπ, είχε σκοτωθεί σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον του διαμερίσματός του στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της περιοχής.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι τουλάχιστον 36 δημοσιογράφοι και υπάλληλοι μέσων ενημέρωσης (31 Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί, ένας Λιβανέζος) σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος ξέσπασε από τις πρωτόγνωρης έκτασης και βιαιότητας επιθέσεις της Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, στο ισραηλινό έδαφος, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 1.400 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους, στην τεράστια πλειονότητά τους επίσης αμάχους.