Πάτρα: Συγκίνηση από τον ξαφνικό θάνατο του επιχειρηματία, Θάνου Κουρνούτου. Σήμερα στις 3 μ.μ. η κηδεία

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο της Πάτρας, αλλά και στην τοπική κοινωνία σκόρπισε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του γνωστού επιχειρηματία, Θάνου Κουρνούτου, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Ο ίδιος αν και μαχητής της ζωής, την οποία «δάμασε» από πολύ μικρή ηλικία, όταν έχασε τον πατέρα του και ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο του προστάτη της οικογένειάς του, αποτελώντας στήριγμα για τη μητέρα και την αδελφή του, δεν κατάφερε να βγει νικητής απ’ αυτή την πιο κρίσιμη «μάχη» που κλήθηκε να δώσει τόσο αναπάντεχα. Ανήσυχο πνεύμα, με οξυδέρκεια και δημιουργικότητα, μα πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια, έχοντας πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητές του, αυτοδημιούργητος με πείσμα και σκληρή δουλειά, ίδρυσε την εταιρεία «Εισαγωγική Μηχανημάτων Μ.ΕΠΕ», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εισαγωγής, εμπορίας, επισκευής, πώλησης ανταλλακτικών και ενοικίασης ανυψωτικών μηχανημάτων, παλετοφόρων (ηλεκτρικών και χειροκίνητων) και υδραυλικών συστημάτων.

Η ευθύτητα του χαρακτήρα του, η αξιοπιστία και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, τον καταξίωσαν στον επιχειρηματικό κόσμο, τον οποίο «κόσμησε» επί σειρά δεκαετιών. Κατάφερε να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των συνεργατών του, οι οποίοι τον ξεχώριζαν για την αποφασιστικότητα και τη δυναμική του.
Ωστόσο, ο εκλιπών υπήρξε και υπόδειγμα οικογενειάρχη. Με την αγαπημένη του σύζυγο, Ιωσηφίνα δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια, αποκτώντας δύο παιδιά, τον Ανδρέα και τη Δέσποινα τα οποία ακολούθησαν τα επιχειρηματικά του βήματα. Ευτύχησε να δει τα παιδιά του αποκατεστημένα επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ ξεχωριστή ήταν η αγάπη του για τα πέντε εγγόνια του. Ανείπωτος ο πόνος και για την αδελφή του, Εύη Βασιλοπούλου, για την οποία στάθηκε σταθερά «βράχος» στο πλευρό της.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο.