FIFA: Ο Ρουμπιάλες τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών ετών

Με αποκλεισμό από οποιαδήποτε ενασχόληση με τον αθλητισμό τιμωρήθηκε ο Λουίς Ρουμπιάλες.

Συγκεκριμένα, η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA επέβαλε στον 46χρονο ποινή αποκλεισμού από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για το φιλί που έδωσε στη Χένι Ερμόσο, αστέρι της εθνικής ομάδας της χώρας, κατά την απονομή του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στο Σίδνεϊ στις 20 Αυγούστου.

 

Ο 46χρονος άρπαξε την Ισπανίδα άσο στους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη της Ισπανίας κόντρα στην Αγγλία, με το περιστατικό να αποσπά ευρεία κριτική και τον ίδιο να τίθεται στο επίκεντρο της κατακραυγής και ενώ αρχικά αρνιόταν, να παραιτηθεί τελικώς από τη θέση του επικεφαλής του ποδοσφαίρου στην Ισπανία.

Πλέον δεν θα μπορεί να εργαστεί εντός του παιχνιδιού τουλάχιστον μέχρι το 2026. Μια δήλωση της FIFA τη Δευτέρα επιβεβαίωσε την τιμωρία του.

«Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA απαγόρευσε τον Λουίς Ρουμπιάλες, τον πρώην πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τρία χρόνια, αφού διαπίστωσε ότι ενήργησε κατά παράβαση του άρθρου 13. του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA.

Αυτή η υπόθεση σχετίζεται με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA στις 20 Αυγούστου 2023, για τα οποία ο κ. Ρουμπιάλες είχε τεθεί προσωρινά σε αναστολή για μια αρχική περίοδο 90 ημερών».