Η FIFA «πανηγυρίζει» για τον ΠΑΟΚ: Όταν παίρνεις τίτλο πρωταθλητή μετά από 34 χρόνια

Οι ξέφρενοι και εντυπωσιακοί πανηγυρισμοί στην Τούμπα και τη Θεσσαλονίκη για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια από τον ΠΑΟΚ έγιναν ξεχωριστό θέμα για την FIFA.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου αξιοποίησε τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη με 5-0 επί του Λεβαδειακού που χάρισε τον τίτλο στον Δικέφαλο του Βορρά μια αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν, για να στείλει ένα μήνυμα σε όσους χρειάζονται «κίνητρο για τη Δευτέρα».

«Όταν εξασφαλίζεις τον τίτλο του πρωταθλήματος στη χώρα σου για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια. Και είσαι και αήττητος» γράφει στο σχετικό Tweet η FIFA.

https://twitter.com/FIFAcom/status/1120226131150610438

 

Τα ρεκόρ του ΠΑΟΚ

Ο τρίτος τίλος του ΠΑΟΚ στην ιστορία του συνδυάστηκε με αρκετά εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία.

Πρώτα από όλα ο «Δικέφαλος του Βορρά» έσπασε το φράγμα των 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έχουν πετύχει 64 γκολ στο πρωτάθλημα, 22 στο Κύπελλο και 15 στην Ευρώπη.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει συνολικά 21 διαφορετικούς σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Πρίγιοβιτς που αποχώρησε τον Ιανουάριο να σταματάει στα 18 και τον Μπίσεσβαρ να φτάνει χθες στα 10.

Τα 101 γκολ που έχουν πετύχει σε 49 ματς οι «ασπρόμαυροι» δεν είναι ρεκόρ, αφού η καλύτερη επίδοση είναι εκείνη της πρώτης κούπας μετά από αρκετά χρόνια τη σεζόν 2000/01 με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Τότε είχαν σκοράρει 127 φορές σε 53 αγώνες. Από εκεί και πέρα, οι μόνοι που δεν έχουν βρει δίχτυα τη φετινή χρονιά (πέρα από τους τερματοφύλακες Πασχαλάκη και Ρέι) είναι οι Ίνγκασον, Τόσκα, Μαλεζάς, Γιαννούλης, Λύρατζης, Χατσερίντι, Κίτσιου και ο νεαρός Μπαλογιάννης.

Εν τω μεταξύ, μετά το Πάσχα όποτε και είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ των 66 γκολ της σεζόν 2000/01 σε ένα πρωτάθλημα, έχοντας αυτή τη στιγμή 64.

Όσον αφορά τον Ραζβάν Λουτσέσκου, έγινε ο πρώτος προπονητής από τη Ρουμανία που κατακτά το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ή Σούπερ Λίγκας. Ξένοι επίσης ήταν οι προηγούμενοι προπονητές του ΠΑΟΚ, ο Γκιούλα Λόραντ από την Ουγγαρία και ο Βάλτερ Σκότσικ από την Αυστρία.