Πάτρα: Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου – Η δακήρυξη

Ταξική

Αγωνιστική

Συνεργασία             Ε Κ Λ Ο Γ Ι Κ Η    Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

 

Ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε μια πολιτική άγριας λιτότητας για τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε πάγωμα μισθών και συντάξεων καθώς και ψίχουλα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.

 

Το λαό μας, τον περιμένει ένας σκληρός χειμώνας, με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Ακρίβεια που με βάση τις καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στη Θεσσαλία θα εκτιναχθεί και άλλο για όλα τα βασικά τρόφιμα, το ψωμί, το γάλα, το λάδι, το τυρί κοκ. Στελέχη επιχειρηματικών ομίλων στη βιομηχανία και στο λιανικό εμπόριο με δηλώσεις τους εκτιμούν πως θα υπάρχει νέος γύρος αυξήσεων, τις επόμενες ημέρες, στις τιμές βασικών προϊόντων, από 10% έως 50%.

 

Παράλληλα με αυτή τη λαίλαπα η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση ενός νέου νομοσχέδιου τερατουργήματος που επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας.

 

Αντί η κυβέρνηση να ανακοινώσει στοιχειώδη μέτρα προστασίας του λαού ανακοίνωσε ακόμα μεγαλύτερους εξοπλισμούς για την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αλλά και επιτάχυνση διαδικασιών για την εκταμίευση τεράστιων κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα προγράμματα της Ε.Ε. για να προχωρήσουν οι στόχοι του κεφαλαίου για την «πράσινη ανάπτυξη» και τη μεγαλύτερη κερδοφορία στα αποκαΐδια και στα πνιγμένα που έχει αφήσει η εγκληματική τους πολιτική.

 

Αυτή η πολιτική θα προχωρήσει μέσα από τη μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία και την ένταση της εκμετάλλευσης, μέσα από τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, μέσα από τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα το ξεκλήρισμα και την παραπέρα φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού μας.

 

Τους το λέμε καθαρά. Δε θα περάσει η επιχείρηση της κυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να σβήσουν τις άμεσες διεκδικήσεις προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και της ζωής μας. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν.

 

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ!

 

Στον αντίποδα  αυτής της πολιτικής στέκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που προωθούν  τη συσπείρωση των εργαζόμενων από όλους τους κλάδους και διεκδικούν το σύνολο των συμφερόντων της εργατικής οικογένειας, απορρίπτουν την πολιτική της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, της συναίνεσης και του συμβιβασμού. Γυρίστε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΟΣΝΙΕ και τους ντόπιους υποστηρικτές τους.

 

Πάρε ενεργά μέρος για να γίνει πιο ισχυρό το σωματείο. Είναι καθήκον και υποχρέωση για τα δικαιώματα τα δικά σου και της οικογένειας σου. Το κλαδικό σωματείο μπορεί να γίνει πόλος συσπείρωσης όλων των εργαζομένων της Ιδιωτικής Υγείας – Πρόνοιας. Για να υπερασπιστούμε από καλύτερες θέσεις τα δικαιώματα μας, για να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

ΟΣΟ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΤΟΣΟ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

 

Ενίσχυσε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για να ενισχυθεί και ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για:

 

  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση σε Υγεία–Πρόνοια. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και με νοσηλευτικό προσωπικό.

 

  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών.

 

  • Υπογραφή Ενιαίας, Καθολικής, Υποχρεωτικής, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, με βάση την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, με γενική μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, με επαναφορά των τριετιών αναδρομικά από το 2012 και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δηλαδή αναλυτικά με:
  • 850€ κατώτερο μεικτό μισθό
  • Επιδόματα: Σπουδών 5% για κάθε έτος σπουδών, Μεταπτυχιακών 10% άπαξ, Τέκνων 5% για κάθε παιδί, Γάμου 10%, Διαχειριστικών Λαθών ή Οθόνης 10% για Υπαλλήλους Γραφείου, Γραμματείς, Λογιστές & Βοηθ. Λογιστών, Θέσης Ευθύνης 10% για προϊσταμένους, Ωρίμανσης 5% για κάθε τριετία, για τις 4 πρώτες τριετίες, Πολυετίας 3% για κάθε τριετία, μετά τα 12 χρόνια υπηρεσίας, Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας (15% στο Νοσηλευτικό & Μαιευτικό Προσωπικό, Φυσικοθεραπευτές Οδηγοί Ασθενοφόρων, Μάγειροι & Εργαζόμενοι στην εστίαση, Καθαριστές-στριες, Επόπτες Ασφαλείας, 20% στους Τεχνολόγους, Παρασκευαστές & Βοηθοί Εργαστηρίων, Βιοχημικοί, Χημικοί, Βιολόγοι και Ιατροί Εργαστηρίων, 35% για Χειριστές Ακτινολογικών Μηχανημάτων, Συντηρητές Μηχανημάτων Βιοϊατρικής, Χειριστές Αξονικών και Μαγνητικών Τομογράφων, Νοσηλευτικό προσωπικό στα Ακτινολογικά Τμήματα, Αξονικού ή Μαγνητικού Τομογράφου, Ιατροί/Ακτινολόγοι.
  • Ειδική άδεια 10 ημερών για Χειρουργεία – ΜΕΘ – ΜΤΝ – ΜΑΦ – Αιμοδυναμικό – Πλυντήρια/Στεγνωτήρια – Ιατρικά Εργαστήρια – Τμήμα Εστίασης.

 

  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Να ελέγχονται δωρεάν, περιοδικά και σε τακτά διαστήματα οι εργαζόμενοι με μοριακούς ελέγχους test-COVID, ειδικά στις κλειστές δομές.

 

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ.

 

  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

 

  • Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους καθώς επίσης και αναστολή πληρωμών προς Δημόσιο/Τράπεζες. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

  • Kατάργηση κατασχέσεων και πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και διαγραφή όλων των χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

την Τετάρτη 18 Οκτώβρη από τις 11:00 έως και τις 19:00

και την Πέμπτη 19 Οκτώβρη από τις 11:00 έως και τις 18:00

στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20)