ΣΥΡΙΖΑ: Νέες γκρίνιες μετά την πανωλεθρία και στις αυτοδιοικητικές

Κανείς δεν περίμενε ότι και μόνο η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ θα αρκούσε για να αλλάξει η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Και γι’ αυτό άλλωστε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν χρεώνεται τίποτα από τη χθεσινή διαδικασία καθώς ούτε συμμετείχε στην επιλογή των υποψηφίων, ούτε στην προεκλογική καμπάνια τους.

Τα χθεσινά αποτελέσματα προφανώς και δεν ευχαρίστησαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σημείωνε κορυφαία πηγή υπάρχει προβληματισμός για το αποτέλεσμα που κατέγραψε ο πρώτος γύρος, ωστόσο, υπάρχουν και νησίδες αισιοδοξίας όπως στην περίπτωση του Γιώργου Ιωακειμίδη – στην Περιφέρεια Αττικής – που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην πιο ανταγωνιστική περιφέρεια της χώρας.

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν με ικανοποίηση την Θεσσαλία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιος τιμωρείται και εκτιμάται ότι εδώ θα γίνει μεγάλη μάχη. Παράλληλα, όμως, ανέφεραν ότι η δουλειά για την αυτοδιοίκηση ξεκινά αύριο για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «πρέπει να χτίσουμε βάσεις στον κοινωνικό ιστό της χώρας». Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι το ποσοστό εκλογής στο όριο του 43% δεν είναι δημοκρατικό.

Όπως σημείωναν ακόμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ήδη κακή εικόνα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης ήρθε να προστεθεί η ήττα στις εθνικές εκλογές με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπήκε σε μία μακρά περίοδο εσωστρέφειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης είχε βρεθεί να αγωνίζεται μόνος του, καθώς όλοι ήταν απασχολημένοι με τις εσωκομματικές εκλογές.

Οι ίδιοι άνθρωποι θυμίζουν ακόμα ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης επελέγη για να είναι υποψήφιος δήμαρχος μόνο με 2 ψήφους επιπλέον (12 -10) του Νίκου Φίλη τον οποίο είχε προτείνει η Ομπρέλα. Σημείωναν, δε, ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης ήταν βουλευτής στον βόρειο τομέα χωρίς στην πραγματικότητα να έχει μεγάλη σχέση με τον δήμο της Αθήνας.

Θυμίζουν δε ότι ο Αλέξη Τσίπρας πριν από την ήττα των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε συμφωνήσει με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Πάππα, για τον δήμο της Αθήνας και η συμφωνία αυτή ακυρώθηκε χωρίς να εξηγήσει κανείς τους λόγους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του ευχαρίστησε πάντως τους Κώστα Ζαχαριάδη και Γιώργο Ιωακειμίδη για τον αγώνα που έδωσαν και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει προοδευτική συστράτευση, κάνοντας σαφώς λόγο για στήριξη του Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Αθηναίων.

«Πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα εναντίον του Κώστα Μπακογιάννη, που παρά τα 5 χρόνια διακυβέρνησης σημείωσε απώλειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το μέλλον του κόμματος του τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ανανέωση χθες. Χτίζουμε τη νέα παράταξη με νέα πρόσωπα που θα προσφέρουν στον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μεγάλη παρουσία στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Ναι είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει».

Αναφερόμενος στην εμετική ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Για τον δήμαρχο Βόλου δεν έχω πολλά να πω. Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».