Europa League: Δεύτερη στροφή για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στους ομίλους

Στην OPAP Arena (19:45, CosmoteSport 3) η ΑΕΚ μετά το σπουδαίο διπλό που σημείωσε στην Αγγλία απέναντι στην Μπράιτον έχει μπροστά της ένα ματς πρόκληση κόντρα στον Άγιαξ. Διότι αν επικρατήσει και του «Αίαντα» στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε η Ένωση θα έχει βάλει πολύ στέρεες βάσεις για να έχει συνέχεια και στην επόμενη φάση σε έναν πάρα πολύ απαιτητικό όμιλο απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους.

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε τις απουσίες να μειώνονται και ουσιαστικά αντιμετωπίζει μόνο το γνωστό πρόβλημα του Λιβάι Γκαρσία (σ.σ. εκτός έμειναν όσοι δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα) καθώς οι Γιόνσον, Άμραμπατ, Βίντα, Χατζισαφί και Σιντιμπέ επιστρέφουν στην αποστολή της ΑΕΚ. Σε αυτήν βρίσκονται οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Η βαθμολογία στον όμιλο της ΑΕΚ:

1. ΑΕΚ 3

2. Μαρσέιγ 1

3. Άγιαξ 1
4. Μπράιτον 0

Η 2η αγωνιστική:

ΑΕΚ – Άγιαξ (19:45)
Μαρσέιγ – Μπράιτον (19:45)

Την ίδια ώρα (19:45, CosmoteSport 4) ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στον όμιλο απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 2-3 εντός έδρας στην πρεμιέρα από τη Φράιμπουργκ και με νίκη θα πάρουν τεράστιο προβάδισμα δεδομένα για την 3η θέση και φυσικά θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι για τη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση κοντράροντας έπειτα την πρώτη δυάδα.

Με τις απουσίες των Φρέιρε και Σκάρπα ταξίδεψε στη Σερβία ο Ολυμπιακός. Στην ερυθρόλευκη αποστολή μπήκαν οι Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγα, Κίνι, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Ντόι, Καμαρά, Φορτούνης, Αλεξανδρόπουλος, Βρουσάι, Καρβάλιο, Μπιέλ, Εσε, Ποντένσε, Σολμπάκεν, Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού:

1. Γουέστ Χαμ 3
2. Φράιμπουργκ 3

3. Ολυμπιακός 0
4. Μπάτσκα Τόπολα 0

Η 2η αγωνιστική:

Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός (19:45)
Φράιμπουργκ – Γουέστ Χαμ (19:45)

Στις 22:00 (CosmoteSport 6) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Ισραήλ τη Μακάμπι Χάιφα σε ένα ματς – εξάποντο για τους «πράσινους» καθώς με νίκη θα πάρουν ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα για την 3η θέση και θα παραμείνουν δυνατά μέσα στη μάχη της πρώτης δυάδας στον όμιλο. Άλλωστε ήδη στην πρεμιέρα το «τριφύλλι» έβαλε στο σακούλι του τρεις μεγάλους βαθμούς χάρη στη νίκη επί της Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ.

Στην αποστολή που ταξίδεψε για το Ισραήλ βρέθηκε κανονικά ο Βαγιαννίδης, ενώ ακολούθησαν την ομάδα τόσο ο Σπόραρ, ο οποίος έβγαλε την τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους για πρώτη φορά μετά το μυϊκό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, όσο και ο Αϊτόρ, που συμμετείχε σε μέρος του προγράμματος. Εκτός έμειναν ο τραυματίας Πάλμερ-Μπράουν και ο χειρουργημένος Μάγκνουσον, που έκαναν θεραπεία.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Παναθηναϊκού:

1. Ρεν 3
2. Παναθηναϊκός 3
3. Βιγιαρεάλ 0
4. Μακάμπι Χάιφα 0

Η 2η αγωνιστική:

Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός (22:00)
Βιγιαρεάλ – Ρεν (22:00)

Πηγή: gazzetta.gr