Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 56,69%, έναντι 43,31% της Αχτσιόγλου στο 75% των ψήφων

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Εφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 75% των ψήφων ο κ.Κασσελάκης λαμβάνει 56,69% και η κυρία Αχτσιόγλου 43,31%.

Ο κ.Κασσελάκης έφτασε τα μεσάνυχτα στην Κουμουνδούρου, όπου τον υποδέχθηκαν συγκεντρωμένοι στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με συνθήματα. Με πλατύ χαμόγελο, ο κ.Κασσελάκης είπε: Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον. Θέλω πρώτα απ’ όλα να πω ότι η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία, που είναι μόνοι τους και έχουν να περάσουν άλλη μία δυσκολία. εχουν την υποστήριξή μας όλων. Ευχαριστώ στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν και την περασμένη Κυριακή και σήμερα και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ (στο σημείο αυτό διακόπτεται από το σύνθημα Στέφανε, γερά, κυβέρνηση ξανά και άλλαξέ τα όλα). Οφείλω την ευγνωμοσύνη μου στους εθελοντές της καμπάνιας μου, όπως και των εφορευτικών, και των συνυποψηφίων μου. Ευχαριστώ ολόψυχα. Τα 30 μέλη της κεντρικής επιτροπής που μου έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσω στην κοινωνία, και σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου. Επέλεξαν το φως, χρειάζεται φως για να νικήσουμε. Να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Νίκο Παππά. Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένειά μου. Ολη την οικογένειά μου, ιδιαιτέρως τον αδελφό μου, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου. Τη δική μου προσωπική οικογένεια, που είναι ο Τάιλερ και η Φάρλι η σκυλίτσα μας. Να πω στον Τάιλερ, είσαι ο λόγος που είμαι εδώ, ευχαριστώ από την καρδιά μου, ευχαριστώ που τον έχετε αποδεχθεί τόσο πολύ. Επικοινώνησα με την Εφη Αχτσιόγλου που με συνεχάρη, και της έδωσα συγχαρητήρια για τον εξαιρετικό αγώνα, την εκτιμώ και προσβλέπω στη συνεργασία της».

Συγχαρητήρια Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Η κυρία Αχτσιόγλου επικοινώνησε αρχικά με τον κ.Κασσελάκη και τον έχει συγχαρεί, ενώ λίγο αργότερα, σε δήλωσή της, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, είπε: «Ολοκληρώθηκε κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών. Τηλεφώνησα και συνεχάρην τον Στέφανο Κασσελάκη για την επιτυχία του και του ευχήθηκα δύναμη στα μεγάλα του καθήκοντα. Από αύριο ξεκινά νέος αγώνας για μαχητική αντιπολίτευση, ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, ήταν η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου. να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, που ήταν συνεχώς δίπλα μου».

Τόσο με τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών Στέφανο Κασσελάκη, όσο και με την κυρία Αχτσιόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθως, με τον κ.Κασσελάκη επικοινώνησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, που του δήλωσε διαθέσιμος να ξεκινήσουν άμεσα συνεργασία.

Μεταξύ των πρώτων που αντέδρασαν στο εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ο Παύλος Πολάκης εκ των βασικών υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, που απηύθυνε προσκλητήριο στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρωθούν στην Κουμουνδούρου:

Στην εκλογική διαδικασία πήραν μέρος περίπου 133.670 πολίτες,  εκ των οποίων 8.750 ψήφισαν αυτή την Κυριακή και δεν είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δρόσος στο 75% των ψήφων προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%.

Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%. Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

Αχτσιόγλου: Από αύριο ξεκινά νέος αγώνας για μαχητική και δομική αντιπολίτευση

«Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και πως «η μεγάλη συμμετοχή και τις δυο Κυριακές στην κάλπη έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς». Ευχαρίστησε καθέναν και καθεμία που προσήλθε στην κάλπη, σημειώνοντας ότι «έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για να δώσει τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάζες που έρχονται». Ανέφερε ότι πριν από λίγο τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την επιτυχία του, «του εύχομαι να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα».

«Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», τόνισε.

Η κ. Αχστιόγλου ευχαρίστησε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αναφέροντας: «ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και θα την υπηρετήσω με αφοσίωση». Ευχαρίστησε προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, λέγοντας πως «η διαρκής παρουσία τους δίπλα μου ήταν για μένα μια ένδειξη ότι αυτή η μάχη είχε αξία». Επιπλέον ευχαρίστησε τους συνεργάτες της- «η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσε να έχει κανείς στο πλευρό του». «Θέλω να ευχαριστήσω και το μικρούλη μου γιο που, παρότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, έδειξε τεράστια υπομονή απέναντι στη μητέρα του και να του υποσχεθώ ότι από αύριο τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα για μας», είπε η κ. Αχτσιόγολου ολοκληρώνοντας τη δήλωση της.

Κατά την άφιξη της στην Κουμουνδούρου η κ. Αχτσιόγλου έγινε δεκτή από μέλη της Νεολαίας και υποστηρικτές της, μεταξύ άλλων, με συνθήματα όπως «εμπρός λαέ μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής», «μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά», «αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», με την ίδια να ανταποδίδει τη θερμή υποδοχή υψώνοντας τη γροθιά της.