Καλαμαριά: Προσωρινά στους γονείς της 42χρονης η κηδεμονία των δύο παιδιών – Αύριο οι κηδείες του πρώην ζευγαριού

Η τελευταία πράξη του δράματος αναμένεται να γραφτεί αύριο στη Θεσσαλονίκη με τις κηδείες της 42χρονης που δολοφονήθηκε, το πρωί της Τρίτης, από τον πρώην σύζυγό της, στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και του 38χρονου αστυνομικού που, αφού σκότωσε την μητέρα των παιδιών του, έστρεψε την κάνη του κυνεγητικου όπλου στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της 42χρονης αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί στην περιοχή του Ωραιόκαστρου στη Θεσσαλονίκη, ενώ εντός της ημέρας θα κηδευτεί και ο 38χρονος. Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς του θύματος και του δράστη.

Η δολοφονία που «πάγωσε» το πανελλήνιο έγινε το πρωί της Τρίτης, περίπου στις 8.15, έξω από το διαμέρισμα του 6ου ορόφου που έμενε η γυναίκα με τα δυο παιδιά τους, στην οδό Κομνηνών, στην Καλαμαριά. Ο δράστης περίμενε να φύγουν τα δύο παιδιά με το σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια έφτασε έως τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας, έξω από το διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας. Μόλις η 42χρονη άνοιξε την πόρτα, αντίκρισε τον πρώην σύζυγό της με την καραμπίνα στα χέρια, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα την πυροβόλησε και ύστερα έβαλε τέλος στη ζωή του με μια βολή στο κεφάλι. Η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ενώ ο θάνατος της εκτιμάται ότι ήταν ακαριαίος.

Από την πρώτη στιγμή στο σχολείο των δύο αγοριών, 12 και 14 ετών, έσπευσαν παιδοψυχολόγοι της ΕΛΑΣ για να στηρίξουν τους ανήλικους που, από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν με τραγικό τρόπο τους δύο γονείς τους.

Όπως έγινε γνωστό, με προφορική εντολή εισαγγελέα τα δύο αγόρια βρίσκονται στους γονείς της μητέρας τους, προς το παρόν, αλλά στη συνέχεια μετά από εκθέσεις κοινωνιολόγων το Δικαστήριο θα αποφανθεί ποιος θα πάρει την επιμέλειά τους.

Είχε προειδοποίηση ότι θα την σκοτώσει

Αυτο που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με οικογενειακό φίλο του δράστη, ο 38χρονος αστυνομικός είχε αποκαλύψει πως ήθελε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του επειδή, όπως έλεγε, δε μπορούσε να αντέξει τον χωρισμό τους. Όπως ανέφερε ο φίλος της οικογένειας, η 42χρονη είχε αποφασίσει να χωρίσουν οι δρόμοι τους και πριν από λίγους μήνες είχαν πάρει συναινετικο διαζυγιο, ενώ ο 38χρονος είχε τακτικά επαφή με τα δυο παιδιά του.

Ωστόσο, ο αστυνομικός δήλωνε στο περιβάλλον του πως επιθυμούσε διακαώς την επανασύνδεση με την πρώην σύζυγό του, κάτι που εκείνη του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήθελε. Ο δράστης δήλωνε σε στενούς του ανθρώπους πως αγαπάει υπερβολικά την 42χρονη και πως δεν άντεχε την απόρριψη. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να γνωστοποιησει στην οικογένειά του πως ήθελε να σκοτώσει την μητέρα των παιδιών του. “Στον πατέρα του έλεγε “εγώ θα την σκοτώσω”, είχε φτάσει σε μια απόγνωση το παιδί, την αγαπούσε και ήταν τρελά ερωτευμένος. Δεν είχε γνωρίσει άλλη γυναίκα. Εμείς του λέγαμε να κάνει τη ζωή του”, ανέφερε ο φίλος της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τον χωρισμό τους, η 42χρονη είχε καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της για κλοπή ενός μενταγιόν ιδιαίτερης αξίας και του διαβατηρίου της, ωστόσο αργότερα απέσυρε την καταγγελία που είχε κάνει στην αστυνομία.

Το 42χρονο θύμα ήταν μια γυναίκα ανεξάρτητη και με οικονομική επιφάνεια, ενώ προερχόταν από οικογένεια επιχειρηματιών. Για αυτόν τον λόγο δεν απαίτησε ούτε καν διατροφή από τον πρώην σύντροφό της μετά την έκδοση του διαζυγίου, ενώ δεν ήθελε να έχει προσωπικές επαφές μαζί του.

Ο 38χρονος αστυνομικός μετά τον χωρισμό τους επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι και ζούσε με τους γονείς του, ενώ προσπαθούσε συχνά να πείσει την 42χρονη για να ξανά φτιάξουν τη σχέση τους.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά.

Ο αστυνομικός Λ. Μ. υπηρετούσε στο τμήμα της Υ.Τ.Ε.Β.Ε. (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος), ενώ του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.

Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.