Πάτρα: Βασίλης Αϊβαλής και Νίκος Τζανάκος υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας – Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου

Η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα η δική μας πόλη», σχετικά με τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και για τους λόγους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, κατέληξε στην απόφαση να συνεργαστεί με την Δημοτική Παράταξη του κ. Βασίλη Αϊβαλή, «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι», αφού υλοποιήθηκε η βασική προϋπόθεση την οποία είχαμε θέσει, η υποψηφιότητα του κ. Αϊβαλή να στηριχθεί τουλάχιστον από δυο κόμματα.

\

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα η δική μας πόλη», σχετικά με τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και για τους λόγους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, κατέληξε στην απόφαση να συνεργαστεί με την Δημοτική Παράταξη του κ. Βασίλη Αϊβαλή, «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι», αφού υλοποιήθηκε η βασική προϋπόθεση την οποία είχαμε θέσει, η υποψηφιότητα του κ. Αϊβαλή να στηριχθεί τουλάχιστον από δυο κόμματα.

Μια συνεργασία η οποία προέκυψε ως απόφαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και της Ολομέλειας της Παράταξης «Πάτρα η δική μας πόλη» και ως απόρροια συνεχών και ουσιαστικών διαβουλεύσεων και επεξεργασίας, όλων των διαθέσιμων δεδομένων.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν συναντήσεις και διαβουλεύσεις του επικεφαλής της παραπάνω παράταξης, «Πάτρα η δική μας πόλη», κ. Νίκου Τζανάκου, με τον κ. Βασίλη Αϊβαλή, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι».

Στις παραπάνω συναντήσεις συμφωνήθηκαν σε γενικές γραμμές τα παρακάτω, τα οποία και επικυρώνονται, με την υπογραφή του παρόντος Πρωτοκόλλου Συνεργασίας  από τους δύο επικεφαλής.

Πρωτόκολλο το οποίο επέχει και θέση Προγραμματικής Συμφωνίας.

Η Δημοτική Παράταξη «Πάτρα η δική μας πόλη»,  συνεχίζει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη παράταξη, με τα δικά της όργανα και με τις δικές της παρεμβάσεις-αποφάσεις, όταν το θεωρεί σκόπιμο ή αναγκαίο.

Οι δύο παρατάξεις δεσμεύονται πως θα συνεργάζονται για ζητήματα που αφορούν την πόλη, αλλά και για διαδικαστικά θέματα, μέσω των δυο επικεφαλής των παρατάξεων.

Υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο κ. Βασίλης Αϊβαλής.

Ως βάση συνεργασίας–προγραμματικής συμφωνίας, οι δυο παρατάξεις επεξεργάστηκαν το πρόγραμμα της παράταξης «Πάτρα η δική μας πόλη» 2019-2023, στοιχεία του οποίου στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν στο πρόγραμμα της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» το οποίο ως γνωστόν έχει τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση.  Τα βασικά έγγραφα τα οποία αναφέρονται στις προτάσεις της παράταξης «Πάτρα η δική μας πόλη»,  συνοδεύουν ως παράρτημα το παρόν πρωτόκολλο.

Μετά τις εκλογές και κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας ο κ. Βασίλης Αϊβαλής δεσμεύεται, πως σε συνεργασία με τον κ. Νίκο Τζανάκο, θα χρησιμοποιήσει και μέλη της παράταξης «Πάτρα η δική μας πόλη», στα σχετικά όργανα διοίκησης και επιτροπές-συμβούλια του Δήμου.

Το παραπάνω Πρωτόκολλο Συνεργασίας, το οποίο είναι απόρροια ειλικρινούς διάθεσης συνεργασίας, στηρίζεται-βασίζεται,  σε πολιτικές και σε προσωπικές αυτονόητες αρχές και αξίες, οι οποίες διέπουν τα μέλη των παρατάξεων και ειδικά τους επικεφαλής και κυρίως στην κοινή αγάπη και θέληση να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και εξωστρέφειας της Πάτρας μας, μέσα από μια χρηστή διοίκηση.

Ισχύει για όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και της επόμενης Δημοτικής θητείας 2024-2029, και μπορεί να ανακληθεί αν προκύψουν λόγοι ηθικής ή πολιτικής τάξης.

Το παρόν έγγραφο τυπώθηκε και υπογράφτηκε, σε δύο αντίτυπα, ένα για κάθε παράταξη.

 

Ακολουθούν συνημμένα δύο παραρτήματα.

 

Οι επικεφαλής των δυο Δημοτικών Παρατάξεων

 

  Για τη Δημοτική Παράταξη              Για τη Δημοτική Παράταξη

       Πάτρα η δική μας πόλη»          «Πάτρα Σπουδαία και πάλι»

    

    Νίκος Τζανάκος                               Βασίλης Αϊβαλής