Έξι νέοι υποψήφιοι στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά

Πολυσυλλεκτικό το ψηφοδέλτιο του σπιράλ από όλες τις δημοτικές ενότητες της Πάτρας

Καθημερινές είναι πλέον οι ανακοινώσεις νέων υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης σπιράλ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, με σημείο αναφοράς όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πατρέων.

Οι έξι νέοι υποψήφιοι που ανακοινώνονται σήμερα, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, διαθέτουν από το περίσσευμα της δυναμικής τους στο κοινό όραμα του σπιράλ για την Πάτρα του αύριο και στην προσπάθεια του υποψήφιου Δημάρχου Πέτρου Ψωμά για μια δημοτική αρχή που σέβεται τους δημότες της!

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται: ο δημόσιος υπάλληλος Διονύσης Αντωνόπουλος με στόχο να γίνει «η Πάτρα που θέλουμε και αξίζουμε», ο ιδιωτικός υπάλληλος Χρήστος Δασκαλόπουλος, ο οποίος πιστεύει σε μια «ανθρώπινη, δημοκρατική πόλη», ο συνταξιούχος Λεωνίδας Λάζαρος, ο οποίος θέλει μια αλλαγή προς το καλύτερο για μια Πάτρα πιο όμορφη», η μεσίτρια Πολυξένη Ντέμου, που πιστεύει στις «καινοτόμες ιδέες για την πόλη του αύριο», η οικονομολόγος Ιφιγένεια Ρουμελιώτη – Τσιπιανίτη, η οποία θέλει την πόλη της «αναπτυξιακά δυνατή και όμορφη για τους πολίτες» και ο οικοδόμος Χαριζάι Δημήτρης, ο οποίος επιθυμεί «ανάπτυξη και ανοικοδόμηση της πόλης».

Από αριστερά (πάνω) Χρήστος Δασκαλόππουλος, Ιφιγένεια Ρουμελιώτη-Τσιπιανίτη και Λεωνίδας Λάζαρος και (κάτω) Δημήτρης Χαριζάι, Πολυξένη Ντέμου και Διονύσης Αντωνόπουλος.

 

 

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

  1. Αντωνόπουλος Διονύσιος του Γεωργίου

Δημόσιος υπάλληλος

#τουρισμός

 

«Η Πάτρα που θέλουμε και αξίζουμε»

 

«Ως ενεργός πολίτης θέλω να προσφέρω στην πόλη μας τα μέγιστα. Αποφάσισα να συμμετάσχω με τον συνδυασμό του σπιράλ γιατί μελετώντας το πρόγραμμά του και το όραμα που έχει για την Πάτρα, κατάλαβα ότι αυτό χρειάζεται η πόλη μας. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στην προσπάθεια αυτή.

 

Ο Διονύσης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975 όπου και ζει. Είναι μόνιμος κάτοικος Δεμενίκων και εργάζεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

  1. Δασκαλόπουλος Χρήστος του Κωνσταντίνου

Ιδιωτικός Υπάλληλος

#πολιτισμός

 

«Ανθρώπινη, δημοκρατική πόλη»

 

«Συμμετέχω στο σπιράλ γιατί πιστεύω ότι η πόλη χρειάζεται αλλαγή, θέλει νέους ανθρώπους που να κινούνται με γνώμονα  την ανάπτυξή της.»

 

Ο Χρήστος Δασκαλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1976. Τελείωσε το Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε Νοσηλευτική. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τη μουσική και απέκτησε πτυχίο αρμονίας, πιάνου και βυζαντινής μουσικής. Έχει εργαστεί σε νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, σε εργοστάσιο οπτικών και σήμερα απασχολείται ως ιδιωτικός υπάλληλος.

 

  1. Λάζαρος Λεωνίδας του Ανδρέα

Συνταξιούχος

#κοινωνία

 

«Για μια αλλαγή προς το καλύτερο, για μια Πάτρα όμορφη»

 

«Συμμετέχω στον συνδυασμό του σπιράλ γιατί θέλω να αξιοποιήσω όλες μου τις δυνατότητες για να προσφέρω στον τόπο μου το καλύτερο».

 

Ο Λεωνίδας Λάζαρος είναι 61 ετών, συνταξιούχος πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών. Μένει στο Σαραβάλι, έχει τέσσερα παιδιά και δύο εγγόνια.

 

  1. Ντέμου Πολυξένη του Σπυρίδωνος

Μεσίτρια

#περιβάλλον

 

«Καινοτόμες ιδέες για την πόλη του αύριο»

«Ως μόνιμος κάτοικος της Πάτρας οραματίζομαι μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με τη διαμόρφωση χώρων αναψυχής ώστε να ευνοηθεί ως τουριστικός προορισμός. Η ανάπτυξη της πόλης προϋποθέτει την ανάδειξη  των όμορφων και ιστορικών σημείων της. . Στόχος του σπιράλ είναι τόσο η πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όσο και η υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και η έντονη δράση από εθελοντικές οργανώσεις .»

 

Η Πολυξένη Ντέμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αετό Μεδεώνος Αιτωλοακαρνανίας. Εδώ και τριάντα χρόνια κατοικεί στην Πάτρα. Συμμετέχει ενεργά στις πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου της περιοχής της, της Τέρψης. Εργάζεται ως μεσίτρια ακινήτων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον τομέα της. Μαζί με τον σύζυγό της Γιώργο Γραικούση, έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Νίκο, πτυχιούχο Φυσικής και την Αγγελική, πτυχιούχο Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και έχει ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση.

 

  1. Ιφιγένεια Ρουμελιώτη – Τσιπιανίτη του Γεωργίου

Οικονομολόγος

#διοίκηση

 

«Πόλη αναπτυξιακά δυνατή, πόλη όμορφη για τους πολίτες»

 

«Ο Δήμος της Πάτρας χρειάζεται μία νέα εμπνευσμένη δημοτική αρχή που θα ορίσει τις προοπτικές ανάπτυξης, δίπλα στο πλευρό όλων των δημοτών, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πήρα την απόφαση να συμπορευθώ με τον Πέτρο Ψωμά, με τον οποίο μοιράζομαι τις ίδιες ανησυχίες, προβληματισμούς  αλλά και οράματα για την Πάτρα. Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να συνεισφέρω τις πολύτιμες εμπειρίες μου τόσο από την επαγγελματική μου διαδρομή, όσο και από την πολυετή μου ενασχόληση στα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας για μία δημοτική αρχή με ευρεία αντίληψη και με τα μάτια στραμμένα στις ευκαιρίες αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης.»

 

Η Ιφιγένεια Ρουμελιώτη γεννήθηκε το 1983, είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Πάτρα με σημαντική εμπειρία στον τομέα. Σήμερα ασκεί την οικονομική, διοικητική και ανθρώπινου δυναμικού διαχείριση στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Τσιπιανίτη, (διδάσκων του Πανεπιστημίου Πατρών) και έχουν αποκτήσει την Άρτεμις, 4 ετών.

 

  1. Χαριζάι Δημήτρης του Σπύρου

Οικοδόμος    

#υποδομές

 

«Ανάπτυξη και ανοικοδόμηση της πόλης»

 

«Όταν μου έγινε πρόταση από τον επικεφαλής του σπιράλ Πέτρο Ψωμά, να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αισθάνθηκα ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρω για ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά, η οποία αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες. Το σπιράλ θεωρώ ότι έχει μεγάλες δυνατότητες προσφοράς, με δημιουργικούς ανθρώπους, οι οποίοι με όραμα και διορατικότητα μέσα από συλλογική προσπάθεια μπορούν να αλλάξουν το πνεύμα και την αύρα αυτής της πόλης.»

 

Ο Δημήτρης Χαριζάι μεγάλωσε στην Πάτρα και είναι απόφοιτος του ΤΕΕ ως Αρχιτέκτονας Διακοσμητής εσωτερικών χώρων. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος στους παιδικούς σταθμούς του ΚΟΔΗΠ στα κηπευτικά αλλά και ως οικοδόμος, φύλακας, μάγειρας και απασχολήθηκε στην τράπεζα τροφίμων  καθώς και σε άλλες θέσεις στον Δήμο Πατρέων.