Στη δημοσιότητα φωτογραφία του Τζουλιάνι μέσα από τη φυλακή – Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ αφέθηκε ελεύθερος

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, παλαιότερα «δεξί χέρι» του Ντόναλντ Τραμπ παραδόθηκε στην φυλακή της Ατλάντα χθες Τετάρτη στο πλαίσιο των ερευνών για τις προσπάθειες ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020 στη Τζόρτζια.

Ο 79χρονος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης πήγε στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια με ένα μαύρο SUV και πέρασε περίπου μισή ώρα μέσα στη φυλακή πριν αποφυλακιστεί με εγγύηση 150.000 δολαρίων.

Στη φυλακή της κομητείας τον δακτυλοσκόπησαν και τον φωτογράφησαν, πριν ο δικαστής υπογράψει την απελευθέρωσή του με εγγύηση.

Ο Τζουλιάνι ήταν αγανακτισμένος με τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί καθώς έφευγε από τη φυλακή, λέγοντας σε μια ομάδα δημοσιογράφων ότι η εισαγγελέας της κομητείας, Φάνι Γουίλις, «θα μείνει στην αμερικανική ιστορία γιατί διεξήγαγε μια από τις χειρότερες επιθέσεις στο αμερικανικό Σύνταγμα, όταν αυτή η υπόθεση καταπέσει».

Η δίκη του αναμένεται τις επόμενες ή δύο εβδομάδες και θα μπορούσε να γίνει μέσω καμερών.

Ο Τζουλιάνι και ο Τραμπ αντιμετωπίζουν αμφότεροι 13 κατηγορίες, τις περισσότερες από τους άλλους 17 κατηγορούμενους στην επίμαχη υπόθεση. Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα παραδοθεί στις φυλακές της Ατλάντα την Πέμπτη.

Ο 79χρονος υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ισχυριζόμενος ότι «για το μόνο πράγμα για το οποίο είναι ένοχος ήταν ότι υποστήριξε με ζήλο τον (τότε) πελάτη του».

«Με κατηγορούν επειδή είμαι δικηγόρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζουλιάνι στους δημοσιογράφους μετά την κράτηση του στη φυλακή.

Πηγή: skai.gr