Ο Τραμπ έκανε τραπέζι στο Λευκό Οίκο με μπέργκερ λόγω του shutdown


Ορατές ακόμα και στον Λευκό Οίκο είναι οι συνέπειες από το shutdown στην κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω της επιμονής του Τραμπ να ζητά χρηματοδότηση για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα μεταναστών μέσω της χώρας αυτής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας τους παίχτες της ομάδας φούτμπολ του πανεπιστημίου του Κλέμσον, επειδή, όμως, ένα μεγάλο τμήμα του προσωπικού ήταν σε άδεια άνευ αποδοχών το μενού το επιμελήθηκε ο Τραμπ.

Αποτέλεσμα ήταν τα τραπέζια στον Λευκό Οίκο να γεμίσουν με μπέργκερ από McDonald’s, Wendy’s, Burger King’s μαζί με λίγο πίτσα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «υποδεχόμαστε ορισμένους μεγαλόσωμους ανθρώπους που τους αρέσει το φαγητό. Οπότε θα περάσουμε καλά».

Ο Τραμπ υποστήριξε, ακόμα, ότι το φαγητό που επέλεξε ήταν πατριωτικό. Στην ερώτηση, συγκεκριμένα, αν προτιμά McDonald’s ή Wendy’s, ο Τραμπ απάντησε «αν είναι αμερικανικό μου αρέσει. Όλα αυτά είναι αμερικανικά προϊόντα».