Άλλοι 28 υποψήφιοι Σύμβουλοι με τον Βασίλη Αϊβαλή

Εικοσιοκτώ νέους υποψηφίους συμβούλους ανακοινώνει σήμερα η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.

«Ενώνουμε στην παράταξή μας ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και από όλα τα σημεία της Πάτρας. Μαζί θα κάνουμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη και θα δώσουμε προοπτική στον τόπο μας» τόνισε ο κ. Αϊβαλής καλωσορίζοντας τους νέους υποψηφίους».

Οι 28 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 

ΑΒΡΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Αβράμης είναι Πατρινός, προσφυγικής καταγωγής. Είναι επαγγελματίας υγείας με ειδίκευση στις ιατρικές απεικονίσεις, με πολυετή επαγγελματική πορεία στον ιδιωτικό τομέα της υγείας και τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας. Έχει πολυετή ενασχόληση με τα κοινά μέσα από τον εθελοντισμό, πολιτισμικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς και έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του δήμου Πατρέων. Είναι σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών.

 

ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Αμπατζής γεννήθηκε στην Πάτρα. Εργάστηκε ως μουσικός στο Δήμο Πατρέων από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά

 

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο Θανάσης Βλαχογιάννης γεννήθηκε στην ορεινή Ναυπακτία στο χωριό Σίμου Ναυπακτίας, κατοικεί στον Άγιο Βασίλειο από το 1980 και δραστηριοποιείται στα κοινά. Είναι εκλεγμένος από το 2002 τοπικός σύμβουλος Αγίου Βασιλείου και πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης έχει διατελέσει επίτροπος στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου. Είναι συνταξιούχος μηχανικός του εμπορικού ναυτικού. Είναι παντρεμένος με την Γκόλφω Κουτρουμάνη και έχει δυο παιδιά και δυο εγγόνια.

 

ΓΑΡΔΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Ο Μιχαήλ Γραδέλης ζει από το 1990 στην Πάτρα. Εργάστηκε επί 18 χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 2008 συνταξιοδοτήθηκε. Έχει δύο παιδιά, τον Γεράσιμο και την Πένυ.

 

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Γεωργόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1999. Είναι κάτοικος Ζαρουχλεΐκων και ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Είναι παντρεμένος με την Ανδριάνα-Αλεξάνδρα και έχουν τρία παιδιά.

 

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ο Αντώνης Γκοτσόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος ΑΤΕΙ Λογιστικής και ασχολείται με τον αθλητισμό. Υπήρξε για 20 χρόνια διαιτητής αγώνων ποδοσφαίρου. Αποκορύφωμα ήταν η τοποθέτηση του στους πίνακες των αξιολογημένων Διαιτητών Β’ Εθνικής Κατηγορίας για τρία χρόνια. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Είναι ιδιοκτήτης τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

ΔΗΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

Η Ουρανία Δήμου είναι Βορειοηπειρώτισσα. Μένει στην Πάτρα για πάνω από 32 χρόνια και έχει δύο παιδιά.

 

ΔΡΙΜΑΛΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

Ο Επαμεινώνδας (Νώντας) Δριμάλας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1980. Ασχολείται με υδραυλικές και χωματουργικές εργασίες. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κρήνης. Έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2014-2019. Είναι πατέρας πέντε παιδιών.

 

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Κρήνη Πατρών όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του χωριού, αναπτύσσοντας πλούσια κοινωνική δράση. Το 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κρήνης, ενώ το 2003 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της κοινότητας. Παράλληλα δε ήταν και δημοτικός σύμβουλος του τότε Δήμου Μεσσάτιδος. Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “ΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ”. Επίσης το 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “Δυτική Ελλάδα Μπροστά”.

Είναι στέλεχος πωλήσεων με εκτεταμένη εμπειρία σε πολυεθνικά και ελληνικά περιβάλλοντα στην αγορά του καταναλωτικού και των υπηρεσιών με ειδική γνώση στο χτίσιμο καναλιών, ανάπτυξης περιοχής και εκπαίδευσης ομάδας πωλητών. Από το 2013 έως σήμερα διατηρεί διαφημιστική εταιρεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι παντρεμένος με την Ανθή Μπαλτά και έχει δύο παιδιά, τον Αντώνη και την Μαρία.

 

ΖΟΥΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Η Χρυσούλα Ζούλα γεννήθηκε το 1981 στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια από το 2004 και εργάστηκε για πάνω από 15 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι απόφοιτη της ΑΣΠΑΙΤΕ Πάτρας. Από το 2009 ανά περιόδους διδάσκει στο δημόσιο αλλά και σε ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) και από το 2017 είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και συμμετέχει έως και σήμερα ως εξετάστρια στις εξετάσεις πιστοποίησης. Το 2022 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στον τομέα ”Επιστήμες της Αγωγής”. Τα τελευταία εφτά χρόνια εργάζεται ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στην ειδική αγωγή. Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Υγείας & Περιβάλλοντος του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας καθώς και του Πανελληνίου συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και συγκεκριμένα του Π.Τ. Αχαΐας – Ηλείας.

 

ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Θανάσης Καλημέρης γεννήθηκε το 1958 στα Σαβάλια Ηλείας. Σπούδασε στα ΚΑΤΕΕ (ΤΕΙ) Αθηνών στο τμήμα Ναυπηγών. Εντάχθηκε στην ΠΑΣΠ και στο ΠΑΣΟΚ μέχρι το 1995. Από το 2012 συστρατεύθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από το 1989 κατοικεί στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα. Ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα και είναι γνώστης των προβλημάτων της περιοχή μας. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Λυμπέρη και έχουν δύο παιδιά.

 

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ο Βαγγέλης Καραχάλιος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από όπου έλαβε το δίπλωμά του το 2003 από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης με βαθμό Άριστα. Το 2004 έλαβε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα στον Αστικό Σχεδιασμό με κατεύθυνση τις Αστικές Αναπλάσεις από το University College London. Το 2007 ολοκλήρωσε μετά από διετή κύκλο σπουδών και το δεύτερο Μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (MBA – TQM) του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Από το 2008 δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας τεχνικό γραφείο μελετών δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Τόσο η ακαδημαϊκή του πορεία όσο και η επαγγελματική εμπειρία του περιστρέφονται γύρω από τα γνωστικά αντικείμενα της διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων όσο και του χωροταξικού και πολεοδομικού προγραμματισμού και σχεδιασμού. Διετέλεσε για 7 χρόνια στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Επιστημονικός Συνεργάτης από το 2012 έως το 2019 σε θέματα Τεχνικών Έργων Υποδομής και Περιβάλλοντος, με ενεργό συμμετοχή στη σύνταξη και εκπόνηση των πρώτων ΟΧΕ/ΒΑΑ στη Δυτική Ελλάδα, στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Ελλάδας, στην επιστημονική υποστήριξη και συνεπικουρία στο συντονισμό, διαχείριση και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και δράσεων για το ΕΣΠΑ 2014-2020, κ.α. Από το 2019 είναι Γενικός Γραμματέας του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ από το 2013. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων & Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ) και του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ), ενώ το 2018-2019 ήταν μέλος στο Δ.Σ. του Απόλλωνα Πατρών. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Νικόλα.

 

ΚΑΡΝΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Καρνάρης γεννήθηκε στο Βελιμάχι Τριταίας το 1971 και τελείως το Νυχτερινό σχολείο στην Πάτρα. Τελείωσε τη Σχολή κρέατος στην Αθήνα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Πάτρα και άνοιξε κρεοπωλείο. Εργάστηκε επί χρόνια ως υπάλληλος στο s/m Βερόπουλος, ενώ σήμερα εργάζεται στο Δήμο Ερυμάνθου. Είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά.

 

ΚΟΥΡΛΙΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία Κουρλιούρου γεννήθηκε και κατοικεί στον Άγιο Βασίλειο Πατρών. Είναι πτυχιούχος Βιομηχανικού σχεδιασμού, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα φοιτά στο Ε.Α.Π. στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

 

ΚΡΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο Ανδρέας Κρίκης γεννήθηκε και ζει στην Κρήνη από το 1976 και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένος με δυο γιους.

 

ΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Μπαζιώτης είναι απόστρατος Αξιωματικός Λ.Σ. Υπηρέτησε στο ΚΛ ΠΑΤΡΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ και Λιμεναρχείο Αιγίου. Είναι μόνιμος κάτοικος Αγ. Βασιλείου Πατρών. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

 

ΜΠΑΛΑΤΣΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Η Κλεοπάτρα Μπαλάτσα (Κλαίρη) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1984. Είναι κάτοικος Πατρών και διαμένει στην περιοχή της Αρόης. Έχει αποκτήσει ένα παιδί, τον Αριστοτέλη ο οποίος είναι 10 χρόνων. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και τελειόφοιτος του ΙΕΚ Πατρών στο τμήμα αισθητικής άκρων και ποσολογίας και εργάζεται πάνω στο κομμάτι αυτό ως ποδολόγος εδώ και δώδεκα χρόνια.

 

ΜΠΑΣΤΑ ΣΟΦΙΑ

Η Σοφία Μπάστα γεννήθηκε στην Αυστραλία και ζει στον Άγιο Βασίλειο πάνω από 37 χρόνια. Έχει σπουδάσει στην Αυστραλία Αγγλική Φιλολογία. Έχει δουλέψει πολλά χρονιά στον ιδιωτικό τομέα, είναι καθηγήτρια αγγλικών και έχει τρία παιδιά.

 

ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γεώργιος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1993 στην Πάτρα. Διαμένει μόνιμα στην περιοχή του Κάτω Καστριτσίου από όπου και κατάγεται. Το 2012 εισήχθη στην σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του ελληνικού Στρατού. Εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης στην περιοχή της Πάτρας. Ασχολείται χρόνια με τον χώρο του αθλητισμού συμμετέχοντας φέτος και στον 1ο Ημιμαραθώνιο της Πάτρας.

 

ΜΠΟΥΣΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Η Χρυσούλα Μπούσια γεννήθηκε στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας. Είναι σύζυγος του Χρήστου Κων. Μπούσια και μητέρα τριών παιδιών. Διαμένει στο Δήμο Πατρέων, περιοχή Παραλία Πατρών.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην οικοδομή και έχει ασχοληθεί με τα κοινά κατά το παρελθόν. Έχει διατελέσει μέλος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων στα σχολεία της περιοχής καθώς και Ταμίας στον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας “Η ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ”, για πολλά χρόνια.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

Η Νίκη Οικονομοπούλου γεννήθηκε στην Αχαΐα, και ζει επί 50 χρόνια στην Πάτρα. Ήταν ταμίας στο Δ. Σ. της Αντικαρκινικής Εταιρείας, Παράρτημα Πάτρας. Έχει δύο παιδιά.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος είναι Απόστρατος Αξιωματικός της Π.Α., με το βαθμό του Αντισμηνάρχου και την ειδικότητα μηχανοσυνθέτου Αεροσκαφών. Γεννήθηκε το 1960 στο Πετρωτό Πατρών, όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι νυμφευμένος με την Ειρήνη Χαραμή, με την οποία έχουν δύο κόρες και δραστηριοποιείται ως δάσκαλος παραδοσιακών χορών.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομανδήλας Πετρωτού «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» όπου έχει διατελέσει πρόεδρος επί μία 20ετία και ιδρυτικό μέλος – υπεύθυνος και δάσκαλος παραδοσιακού χορού στο Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μεσσάτιδας «ο Φίλερης» από το 2009.  Υπήρξε μέλος της πολιτιστικής ομάδας του πρώην Δήμου Μεσσάτιδας, με συμμετοχή στην οργάνωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων (Γιορτές κρασιού, Μάχη Σαραβαλίου και πλήθος άλλων). Είναι μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας.

Τρέφει μεγάλη αγάπη και σεβασμό στην Ελληνική Παράδοση, την Λαογραφία και τον Παραδοσιακό Χορό, τα οποία υπηρετεί επί 45 χρόνια τουλάχιστον. Έχει διδάξει σε πολλά σχολεία, συλλόγους και ομάδες. Με το Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μεσσάτιδας έχει οργανώσει πλήθος παραστάσεων και παραδοσιακών δρώμενων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει καταφέρει να έχει έναν πλήρως συγκροτημένο και οργανωμένο Χορευτικό Όμιλο, με δικό του βεστιάριο και χορευτικές ομάδες, τις οποίες έχει οδηγήσει σε πάρα πολλές επιτυχημένες παραστάσεις και φεστιβάλ, αφιλοκερδώς.

Έχει συνεργαστεί με όλους τους φορείς σε όλα τα επίπεδα με γνώμονα τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης και της πολιτιστικής ανάπτυξης των κατοίκων της περιοχής τόσο του Πετρωτού, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσάτιδας.

 

ΠΛΕΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Η Αναστασία Πλέσσα γεννήθηκε στην Πάτρα, όπισθεν Λαδόπουλου, και είναι απόφοιτη Γενικού Λυκείου. Έχει  εργαστεί για 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα στο χώρο της εστίασης και είναι παντρεμένη και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών.

 

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Σολομωνίδης γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε στο ΤΕΙ Πατρών στην Ηλεκτρολογία. Είναι επαγγελματίας αγρότης.

 

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Ο Μιλτιάδης Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και έχει επαγγελματική πορεία στην εστίαση. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος και Αντιπρόεδρος στον ΤΟΕΒ Γλαύκου. Ήταν υπάλληλος στην Achaia Clauss και Πρόεδρος των εργαζομένων στην Achaia Clauss την περίοδο 1987-2009 και Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οίνων – Ποτών – Τροφίμων (1989-2009).

Διετέλεσε Πρόεδρος Ανατολικού Διαμερίσματος την περίοδο 1994-1998 και 2002-2010. Είναι πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ και έχει διατελέσει γραμματέας οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ανατολικού Διαμερίσματος. Έχει επίσης διατελέσει γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Εγλυκάδος. Είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Εγλυκάδος, του Εθνικού και του Έσπερου.

 

ΧΑΛΚΟΥ ΔΑΦΝΗ

Η Δάφνη Χάλκου γεννήθηκε το 1983 στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Καστριτσίου. Είναι πτυχιούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πατρών στις Επιστήμες της Αγωγής. Μιλάει Ισπανικά και Αγγλικά. Για 15 χρόνια ασχολήθηκε με το ελεύθερο επάγγελμα. Εργάστηκε για δύο χρόνια στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και σήμερα είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει δύο παιδιά.

 

ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Χριστοφής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1950. Ήταν εμπορικός αντιπρόσωπος και σήμερα είναι συνταξιούχος. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.