Επισκέψεις Πέτρου Ψωμά στην Ιχθυόσκαλα και τη Λαχαναγορά

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του σπιράλ με τους παραγωγικούς φορείς της Πάτρας

Δύο εμβληματικές δομές που ανήκουν στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) και βρίσκονται στην Πάτρα επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς, σε δύο διαδοχικές επισκέψεις του, συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής παράταξης σπιράλ. Ο λόγος για την Κεντρική Λαχαναγορά στην οδό Ακρωτηρίου και την Ιχθυόσκαλα στην ομώνυμη περιοχή. Κατά τις δύο αυτές επισκέψεις, οι αντιπροσωπείες του σπιράλ συναντήθηκαν με αλιείς, εμπόρους και επιχειρηματίες που εδρεύουν ή εργάζονται στους δύο ζωντανούς πνεύμονες της τοπικής οικονομίας, συζήτησαν μαζί τους, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας, τις συνθήκες και τα ζητήματα που τους απασχολούν και αποκόμισαν μία πλήρη εικόνα τόσο για τη δυναμική των χώρων όσο και για τις προοπτικές των κλάδων και της αγοράς συνολικά.  

Η Ιχθυόσκαλα Πατρών είναι ένα από τα 11 υποκαταστήματα του ΟΚΑA που λειτουργούν στην Ελλάδα και διασφαλίζουν τον εφοδιασμό της χώρας με φρέσκα και ποιοτικά ψάρια. Οι αλιείς είναι μια από τις πιο ευαίσθητες παραγωγικές τάξεις της χώρας και διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαδικασία του ιχθυεμπορίου. Ο Πέτρος Ψωμάς συνεχάρη εργαζόμενους και επιχειρηματίες για την παραγωγική τους εργασία μέσα σε δύσκολες συνθήκες και απαιτητικά ωράρια, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε τη διοίκηση και πολλούς από τους εμπόρους που προσέφεραν σαρδέλα στην πρόσφατη διοργάνωση του σπιράλ στην πλαζ, τη «γιορτή της σαρδέλας».

Η Κεντρική Λαχαναγορά της Πάτρας διασφαλίζει την συνεχή τροφοδοσία της Δυτικής Ελλάδος με φρέσκα και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και, λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της, εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος του Οργανισμού για ανάπτυξη των υποδομών της και μετεξέλιξη της σε έναν κόμβο δημοπράτησης και διακίνησης (logistics center) αγροτικών προϊόντων. Οι εκεί συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους βοήθησε τους ανθρώπους του σπιράλ να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητα και αυτού του εμπορικού και οικονομικού κόμβου. Ο Πέτρος Ψωμάς εξήρε το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και την εξαιρετικά οργανωμένη λειτουργία του χώρου, ενώ διαπίστωσε πολλές ευκαιρίες για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αύξηση των εσόδων.

Οι επισκέψεις του επικεφαλής του σπιράλ σε τέτοιους παραγωγικούς χώρους σηματοδοτούν το έντονο ενδιαφέρον της παράταξης για όλα τα υγιή κύτταρα της τοπικής οικονομίας, τα οποία χρειάζονται πλαισίωση, υποστήριξη και ενίσχυση. Με τον δήμο σε ρόλο πρωταγωνιστή προς μία τέτοια κατεύθυνση, η οικονομία κινείται πάντα σε ανοδικό σπιράλ.