Πάτρα: Προχωρά κανονικά η Ανάπλαση της παλιάς Χαρτοποιίας – Ανέλαβε νέες πρωτοβουλίες η Περιφέρεια

Η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ , συνeδρίασε χθες το μεσημέρι και αποφάσισε -ομόφωνα και πάλι- την επανάληψή του διαγωνισμού για την ανάπλαση της πρώην Χαρτοποιίας Πατρών «Λαδόπουλου»
Ο πρόεδρος της ΟΕ -αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ανδρέας Φίλιας- μιλώντας στην «Πελοπόννησο», όχι μόνο επιβεβαίωσε την παραπάνω εξέλιξη, αλλά εκτίμησε πως «μέσα στον Σεπτέμβριο θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση υλοποίησης του μεγάλου έργου».
Αυτό που δεν γνωρίζουν στην περιφέρεια ΔΕ είναι ότι με την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού θα προκύψει πέραν του ενός ενδιαφερόμενου, κάτι που δεν έγινε στην προηγούμενη, αφού συμμετείχε μόνο η εταιρεία «Ακτωρ Παραχωρήσεις». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», έχει προφορικά εκδηλωθεί κατασκευαστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους, εκ των οποίων ένας τουλάχιστον θα προστεθεί στον αρχικό ενδιαφερόμενο.

Με βάση τον νόμο και την προκήρυξη, δινόταν στην ΠΔΕ η δυνατότητα πλήρωσης των κανόνων ανταγωνισμού για να μπορέσει να διαπραγματευτεί με τους οικονομικούς φορείς που θα συμμετέχουν. «Προτιμούμε μετά από 40 χρόνια απραξίας να χάσουμε 1 μήνα, διεκδικώντας περισσότερα σχήματα και καλύτερες συνθήκες ανταγωνιστικού διαλόγου», δήλωσε χθες στον Peloponnisos FM 104,1 ο αντιπεριφερειάχης Τάκης Παπαδόπουλος.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Με εξασφαλισμένη την ωρίμανση του έργου, η ανάπλαση -που χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη στην Ελλάδα μετά από αυτή του Ελληνικού Αττική – τείνει να γίνει πράξη. Θα ανεγερθούν 5 νέα κτίρια και θ’ ανακατασκευαστούν 14. Τα πολιτιστικά κτίρια θ’ αφορούν στο Εργοστάσιο Τέχνης και την εγκατάσταση Μουσείου. Τα κτίρια θα καλύψουν ανάγκες υποδομών εκπαίδευσης και συγκεκριμένα του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα οργάνωσης εκδηλώσεων, ως πόλος Παιδείας και Πολιτισμού. Οι χρήσεις εστίασης με αναψυκτήρια, έχουν επιλεγεί για να παρατείνουν την παραμονή των χρηστών στον χώρο, με έσοδα τόσο στον Δήμο όσο και στην περιφέρεια από τη μίσθωση κάποιων ακινήτων. Στο τελικό σχέδιο προβλέπονται, μεταξύ αρεκετών άλλων, εμπορικές χρήσεις.

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ