Πάτρα: Οι Δημοκρατικές Γυναίκες στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας – Μέτρα πρόληψης και προστασίας για τις πυρκαγιές

Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ μέλος ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής την Δευτέρα 24 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας (Κηφισίας 37-39, ΜΑΡΟΥΣΙ) μπροστά στο επαναλαμβανόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των πυρκαγιών διεκδικώντας μέτρα πρόληψης και προστασίας ΤΩΡΑ.
Δεν είναι μοιραίο κάθε χρόνο να κινδυνεύουν οι ζωές και τα σπίτια των οικογενειών μας, να καταστρέφονται λαϊκές περιουσίες, να χάνονται πολύτιμοι πνεύμονες πρασίνου, να χάνονται δάση και φυσικός πλούτος από τις πυρκαγιές και τις άλλες φυσικές καταστροφές.
Δεν είναι τυχαίο ότι παραμένουν κενές 4.500 θέσεις πυροσβεστών.
Δεν είναι τυχαίο το αλαλούμ και η έλλειψη συντονισμού των δυνάμεων που επιχειρούν, ούτε οι ρημαγμένες υποδομές, ούτε οι κρουνοί που δεν έχουν νερό ή ακατάλληλες μάνικες.
Είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, των τραγικών ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας, της ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή κάθε άλλου φυσικού φαινομένου.
Φτάνει Πια !!!
Δεν θα αφήσουμε τις ζωές των οικογενειών μας έρμαια της πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν τα δάση, τη γη, το περιβάλλον, τις ανάγκες του λαού ως κόστος για το κράτος και ως πηγή κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις “πράσινες μπίζνες” τους.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την πολιτική που μας ρίχνει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης με τις εκκενώσεις περιοχών μέσω του 112, ενώ αφήνει πίσω της στάχτες και αποκαϊδια, βάζοντας στην ζυγαριά του κόστους και του οφέλους τις ζωές μας.
Δεν δεχόμαστε η μεγαλοεργοδοσία να υποχρεώνει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να συνεχίζουν να δουλεύουν πνιγμένοι στους καπνούς και τις φωτιές.
Διεκδικούμε :
Αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανένα αποκλεισμό πληγέντα.
Άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με έργα αντιπυρικής, αλλά και αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης στο ύψος των αναγκών μας και με επαρκή χρηματοδότηση για αυτά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με τη στελέχωση σε αναγκαίο προσωπικό όλων των υπηρεσιών: Πυροσβεστική, Δασαρχεία, Πολεοδομία κλπ.
Αποκατάσταση άμεσα όλων των ζημιών που έχουμε υποστεί σε υποδομές, οδικούς άξονες, αγροτικούς δρόμους, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, άρδευσης κλπ. Άμεσα μέτρα αποκατάστασης όλων των καμένων δασικών εκτάσεων.
Εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, στέγασης και διατροφής σε όλους όσους χάσανε τα σπίτια τους και για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο μέχρι την αποκατάσταση των κατοικιών τους.