Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα σε Μάνδρα, Μέγαρα, Ρόδο, Λουτράκι και Λακωνία

Μάχη με τη φωτιά έδινε για μια ακόμα νύχτα η Πυροσβεστική, η οποία επιχειρούσε σε Μέγαρα, Μάνδρα, Ρόδο, Λουτράκι και Λακωνία.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερα στα περισσότερα μέτωπα της φωτιάς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ρίχνονται ξανά στη μάχη προκειμένου να τις σβήσουν.

Οι Αρχές θέλουν να προλάβουν τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν από αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου και πάλι στη χώρα, ενώ πολύ επικίνδυνες είναι και οι αναζωπυρώσεις.

Στην Αττική πιο δύσκολη χαρακτηριζόταν η κατάσταση σε Οινόη και Αγία Σωτήρα με τις Αρχές να δίνουν μάχη ώστε να περιοριστεί εκεί η φωτιά και να μην περάσει στον δρυμό της Πάρνηθας. Ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει αυτή την ώρα όμως ο φόβος των αναζωπυρώσεων κρατάει τις δυνάμεις σε εγρήγορση.

Σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες εντός του καμένου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν σε επιφυλακή, προσπαθώντας να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό.

Στον οικισμό Τσακάλι Μάνδρας, απ όπου πέρασε η λαίλαπα της φωτιάς, αρκετοί κάτοικοι έχουν πλέον επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ άλλοι, οι εστίες των οποίων έχουν υποστεί ζημιές, φιλοξενούνται σε συγγενείς.

Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Επίσης σήμανε συναγερμός για φωτιά σε επιχείρηση με καύσιμα στα Δερβενοχώρια, η οποία έχει περιοριστεί. Η επιχείρηση είχε καταστραφεί ήδη από τη φωτιά τις προηγούμενες μέρες.