Ελλάδα – Ιταλία 16-12: Η εκπληκτική εθνική πόλο γυναικών προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου

Τεράστια εμφάνιση από την εθνική πόλο γυναικών. Η Ελλάδα νίκησε με 16-12 την Ιταλία, έκανε το 3/3 στον όμιλό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου και -έχοντας κατακτήσει την πρωτιά- πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ελλάδα… φανταστική, τρομερή, επιβλητική. Η Εθνική πόλο γυναικών έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Ιταλία. Νίκησε με 16-12 και «έφυγε» για την οκτάδα στο 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, στη Φουκουόκα.

Πρώτη στον όμιλό της, με 3/3 νίκες η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου. Θα ξαναδούμε την εθνική πόλο γυναικών την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι πιθανότατα με την Αυστραλία), όταν θα ξεκινήσει την προσπάθεια για την τετράδα και το μετάλλιο πλέον.

Η Γαλανόλευκη ήταν καταιγιστική από το ξεκίνημα του αγώνα, κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη με 6-4 και συνέχισε… ακάθεκτη στη δεύτερη περίοδο όπου με επί μέρους 4-1 εκτόξευσε την διαφορά στα πέντε γκολ (10-5).

Η υπεροχή της Εθνικής συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με την διαφορά να αυξάνεται στα έξι γκολ (13-7), ενώ στο τέταρτο οκτάλεπτο ήρθε μια… χαλάρωση, που επέτρεψε στις Ιταλίδες να μειώσουν στο τελικό 16-12.

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 4-1, 3-2, 3-5

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Νίνου 3, Ελληνιάδη 1, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 1, Γκαλάρντι 2, Αβένιο 1, Τζιουστίνι 1, Μπετίνι, Πικότζι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 2, Μαρλέτα 2, Κοκιέρε, Βιακάβα 1, Μπανκέλι