ΑΧΑΪΑ: Κινητοποίηση των εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Συλλόγου -«Φτάνει πια με την ατομική ευθύνη…είναι της κυβέρνησης»

Φτάνει πια με την ατομική ευθύνη! Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης! Την ώρα που η χώρα μπαίνει για δεύτερη φορά σε lockdown, η πανδημία, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, σαρώνει το σύστημα Υγείας το οποίο έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο και οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού.

Η δική μας ατομική ευθύνη είναι να συναντηθούμε όλοι μαζί στον αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα, αυτά που σήμερα έχουμε όλοι εμείς ανάγκη. Το νέο lockdown δεν πρέπει να κλείσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή, να μην κλειδώσει κανέναν σπίτι του.

Τα μέτρα αυτά έρχονται για να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Είναι μέτρα που θα μείνουν και μετά την πανδημία ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι το μόνιμο «υποζύγιο» που θα τροφοδοτεί τα κέρδη του κεφαλαίου.

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

 

Απαιτούμε:

  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» ώστε να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να επιταχθούν επίσης άμεσα το ιδιωτικό θεραπευτηρίο «Ολύμπιον», τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα της πόλης μας και όλες οι ιδιώτες γιατροί.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με γενναία κρατική χρηματοδότηση για να πολεμήσουν. Προμήθεια υλικών ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, plexiglass κλπ) για να μην νοσήσουν.
  • Εβδομαδιαία τεστ σε προσωπικό και νοσηλευόμενους σε όλα τα ιδρύματα, γηροκομεία, νοσοκομεία και σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Τακτικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα σε συνταξιούχους, ευπαθείς ομάδες, σχολεία κλπ.
  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο με καμία διακοπή σύνδεσης. Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων και επίταξη ιδιωτικών μέσων.

Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας