Αχαΐα: Ενισχυμένη η κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας – Στη Ρακίτα

 

Στην επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη Ρακίτα προχώρησε η COSMOTE, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε η εταιρία στον Βοηθό Περιφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών.
Ειδικότερα, η εταιρία ενημέρωσε εγγράφως τον κ. Σακελλαρόπουλο ότι έπειτα από επιτόπιο έλεγχο που έγινε στην περιοχή Γολέμι – Ρακίτα, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις κάλυψης και διαπιστώθηκε πως   στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου Γολεμίου-Ρακίτας η κάλυψη COSMOTE είναι καλή σε ποσοστό 90% τόσο σε υπηρεσίες φωνής όσο και σε υπηρεσίες γρήγορου Internet 5G μέχρι 160Mbps σε ορισμένα σημεία.
Εξαιτίας της δύσκολης μορφολογίας του εδάφους δεν κατέστη δυνατό να βελτιωθεί η κάλυψη σε ένα μικρό τμήμα στη Ρακίτα στα βόρεια του οικισμού, για το οποίο θα εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο οι τεχνικές λύσεις.
Για την εξέλιξη ο κ. Σακελλαρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, δεδομένου ότι σχετική παρέμβαση είχε κάνει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η επικοινωνία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές.