Πάτρα: Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Ανδρέα Αντωνόπουλου

Συλλυπητήρια Ν. Φαρμάκη για την απώλεια του Α. Αντωνόπουλου

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια του Ανδρέα Αντωνόπουλου, στενού συνεργάτη του Δημάρχου Πατρέων και ενεργού πολιτικού και συνδικαλιστικού στελέχους της Πάτρας επί σειρά ετών, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τα κοινά, παραμένοντας πιστός στις ιδεολογικές αρχές του, αλλά και πάντοτε συνεργάσιμος και έτοιμος να συνδράμει κάθε προσπάθεια για το καλό της Πάτρας και των συμπολιτών του. Η αδόκητη απώλειά του μας γεμίζει θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του» αναφέρει ο κ. Φαρμάκης.

Ο Δήμαρχος Πατρέων και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά θλίψη, τον σύντροφό μας Ανδρέα Αντωνόπουλο, που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Η Πάτρα, η εργατική τάξη, είναι από σήμερα φτωχότερη, γιατί έχασε ένα εκλεκτό παιδί της, έναν αγωνιστή, για χρόνια πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, που δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού. Έναν λαϊκό ηγέτη, που γρήγορα κατάλαβε ότι δεν αρκεί η υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης από το συνδικάτο, χρειάζεται και η πολιτική οργάνωση, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι’ αυτό οργανώθηκε στο ΚΚΕ.

Βάδισε πάντα με το κεφάλι ψηλά και το μέτωπο καθαρό, στους εργασιακούς χώρους, όπου κατέγραψε πλούσια και σημαντική συνδικαλιστική δράση, στα τοπικά ζητήματα, ως δημοτικός σύμβουλος, με στόχο πάντα την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, στην καθημερινή του ζωή.

Ήταν τόσο μεγάλη η ζέση και η αγωνιστικότητα του Ανδρέα για μια δίκαιη κοινωνία και για το καλό των εργαζομένων και του λαού της Πάτρας, που δεν έλειψε ποτέ, ούτε και την περίοδο της σοβαρής ασθένειάς του, από την πρώτη γραμμή της πάλης.

Άνθρωπος εργατικός, τίμιος, ευγενής, αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του και στον αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο της Πάτρας και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνος για χρόνια του Γραφείου Τύπου, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα για την πόλη, για να είναι η Πάτρα στα χέρια του λαού.

Έζησε με τη γενναιότητα του λαϊκού αγωνιστή και έφυγε με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας όλο το προηγούμενο διάστημα τη μάχη για τη ζωή.

Η μνήμη του Ανδρέα Αντωνόπουλου θα παραμείνει άσβεστη και τις επόμενες μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε και γι’ αυτόν.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρία, στην κόρη του Νίκα και τον γαμπρό του, Βασίλη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης και σύσσωμη η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Ανδρέα Αντωνόπουλου.

Μπορεί πολιτικά να ήταν στην απέναντι όχθη του ποταμού, όμως ήταν αναμφισβήτητα ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Υπήρξε ιδεολόγος της Αριστεράς, με πολιτική συγκρότηση και μεγάλη ικανότητα και πάντοτε υπήρχε ένας αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ μας, καθώς ήταν ένας «αντίπαλος» με επιχειρήματα και πολιτικό λόγο και αντίληψη.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή για το θάνατο του Ανδρέα Αντωνόπουλου

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος υπήρξε ένας αγωνιστής της ζωής και ένας έντιμος μαχητής της Αριστεράς. Άνθρωπος με ευρύτητα πνεύματος, ιδεολογική καθαρότητα, πολιτική κατάρτιση και συνέπεια λόγων και έργων, υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση και τα κοινά με βαθιά πίστη στον άνθρωπο και στις δυνάμεις του.

Ανιδιοτελής και δοτικός, πάντα μάχιμος και πάντα διαλλακτικός, ικανός να ακούει την αντίθετη άποψη, να τη σέβεται και να την επεξεργάζεται, ευπροσήγορος και αγαπητός, κατέκτησε την εκτίμηση όχι μόνο των κομματικών του συναγωνιστών αλλά και των πολιτικών του «αντιπάλων», σκορπίζοντας απέραντη θλίψη με το «αντίο» του.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συνοδοιπόρους του της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας που τόσο αγάπησε και τόσο τον αγάπησαν.

Συλλυπητήρια Πέτρου Ψωμά για την απώλεια του Ανδρέα Αντωνόπουλου

Ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς και τα μέλη της δημοτικής παράταξης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Ανδρέα Αντωνόπουλου.  Αγνός αγωνιστής, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος υπηρέτησε με εντιμότητα, ήθος  και ανιδιοτέλεια το συνδικαλιστικό κίνημα και την τοπική αυτοδιοίκηση, ως πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, Δημοτικός Σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων. Πάντοτε πρόθυμος, και δίπλα στους δημότες έδινε καθημερινά αγώνα για την πόλη παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές διαφοροποιήσεις.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας για το θάνατο του στελέχους του ΚΚΕ, συντρόφου Αντρέα Αντωνόπουλου

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συντρόφου και επί σειρά ετώνμέλος της Επιτροπής Περιοχής Αντρέα Αντωνόπουλου.

Ο σ. Αντρέας έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Παρά τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του, ο σύντροφος Αντρέας έδωσε παλικαρίσια μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και πάντα με το ιδιαίτερο χαμόγελο που τον χαρακτήριζε.

Ο Αντρέας Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1958 στο χωριό Άρλα Αχαΐας από φτωχή αγροτική οικογένεια. Εκεί τελείωσε και το δημοτικό Σχολείο στα δύσκολα χρόνια της χούντας.

Ήρθε σε επαφή με το ΚΚΕ τα δύσκολα χρόνια της Χούντας και όντας μαθητής του νυχτερινού γυμνασίου Πατρών. Το Νοέμβρη του 1974, αμέσως μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου οργανώθηκε στην ΚΝΕ και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εκλέχτηκε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΚΝΕ, υπεύθυνος για τους νέους εργάτες της Πάτρας.

Ο ίδιος συμμετείχε ενεργά τις μέρες του Πολυτεχνείου, στην κατάληψη του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας τον Νοέμβρη του ’73. Παρά την μικρή του ηλικία πήρε μέρος στη μεγάλη συνέλευση της κατάληψης του Παραρτήματος και μετά στη μεγάλη πορεία φοιτητών και εργατών της Πάτρας.

Το 1976 εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, πέρασε αποκλειστικά στη δουλειά του Κόμματος και εκλέχτηκε στο Γραφείο της Εργατικής Αχτίδας. Το 1985, αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, εκλέχτηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, ενώ το 1989 μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου με ευθύνη την εργατική δουλειά την οποία είχε μέχρι το 1993.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο, από το 1988 διατέλεσε μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και από το 1996 μέχρι το 2000 διατέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Από το 1992 μέχρι το 2010 ήταν μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και υπήρξε για χρόνια μέλος της.

Ο σύντροφος Αντρέας ήταν επίσης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων από το 2000 έως το 2013.

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, δεν το έβαζε κάτω και έδινε καθημερινά τη μάχη από όποιο πόστο κι αν του ανατέθηκε από το Κόμμα, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Από το 2014, όταν την Δημοτική Αρχή ανέλαβε η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο σύντροφος Αντρέας με κατεύθυνση του Κόμματος χρεώθηκε στη δουλειά στο Δήμο Πατρέων όπου βοήθησε από διάφορα κρίσιμα πόστα και κύρια το Γραφείο Τύπου του Δήμου, το οποίο είχε στην ευθύνη του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο σύντροφος Αντρέας όλα τα χρόνια της ζωής του τα αφιέρωσε στο Κόμμα του, χωρίς να ταλαντευτεί ούτε στιγμή, ακόμη και τα δύσκολα χρόνια της περιόδου ’90 – ’91 όπου μαζί με άλλους συντρόφους υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος ενάντια στις δυνάμεις του οπορτουνισμού και όσους προσπάθησαν  να διαλύσουν το Κόμμα.

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μαρία, την κόρη του Νίκα και σε όλους τους οικείους του.

Η τελετή αποχαιρετισμού θα πραγματοποιηθείτην Τετάρτη 19 Ιούλη και ώρα 10:30πμστο Ά Νεκροταφείο Πατρών και θα είναι πολιτική.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που ο σύντροφος Αντρέας υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Α.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση, πιστός στους αγώνες και τα πιστεύω του.

Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντώνη Κουνάβη – Για τον θάνατο του Ανδρέα Αντωνόπουλου

Για τον θάνατο του επί χρόνια υπευθύνου του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πατρέων και γνωστού συνδικαλιστή, Ανδρέα Αντωνόπουλου, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, ο οποίος υπηρέτησε με προσήλωση και ανιδιοτέλεια τα ιδεολογικοπολιτικά πιστεύω του, τις αρχές του, το κόμμα του.
Αν και ήμασταν πολιτικά αντίπαλοι, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο Ανδρέας Αντωνόπουλος διακρίθηκε, ως ένας γνήσιος αγωνιστής του ΚΚΕ, για το ήθος του και την εντιμότητα του, τη συνέπεια λόγων και πράξεων.
Στους οικείους του, στην οικογένεια του, εκφράζω τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια μου».

Ο επικεφαλής της «Ώρα Πατρών» Ρώρος Γιώργος και τα μέλη της εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους, για τον θάνατο του υπεύθυνου επικοινωνίας του Δήμου Πατρέων και στελέχους της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέα Αντωνόπουλου. Ενός ανιδιοτελούς και παθιασμένου αγωνιστή της αριστεράς που πάλεψε για τις αρχές του, την ιδεολογία του για ένα καλύτερο κόσμο.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τα μέλη του  ΔΣ και οι εργαζόμενοι πληροφορηθήκαμε με βαθιά θλίψη τον πρόωρο θάνατο του Ανδρέα Αντωνόπουλου, σημαντικού στελέχους του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής, πρώην δημοτικού Συμβούλου και μέλους του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του Δήμου.

Αταλάντευτος πολιτικός και συνδικαλιστικός αγωνιστής για τα δίκαια του λαού.

Μαχητικό στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, που έδινε αγώνα για την πόλη, για να γίνει πιο όμορφη, με δουλειά και δικαιώματα για τον λαό της.

Δυναμικό μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ με ενωτικό, έντιμο και δημιουργικό λόγο. Για να είναι το θέατρο κοντά στον εργαζόμενο συμπολίτη μας, για να τον στηρίζει στον δύσκολο αγώνα της επιβίωσης, για να τον ανυψώνει και να διεκδικεί καλύτερη ζωή.

Συναγωνιστής και σύντροφος για τα μέλη της παράταξής του στο ΔΗΠΕΘΕ που με την πολύχρονη εμπειρία του στα δημοτικά πράγματα ήταν σίγουρο στήριγμα στη δράση μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΚΕΔΗΠ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, τα μέλη του Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον πρόωρο θάνατο του Ανδρέα Αντωνόπουλου και τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, έχοντας την ευθύνη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πατρέων αλλά και από όλες τις θέσεις που βρέθηκε, με την αγωνιστικότητα, τη μαχητικότητα αλλά και το ήθος και την αξιοπρέπεια που τον διέκριναν, τάχθηκε πάντα στο πλευρό του λαού και υπηρέτησε με πάθος και αξίες τις διεκδικήσεις του για μια καλύτερη και δικαιότερη ζωή. Το κενό που άφησε πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο και η απουσία του που σκόρπισε θλίψη σε όλη την κοινωνία της Πάτρας, αποτελεί ταυτόχρονα παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

Ήρα Ειρήνη Κουρή

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Το Συνδικάτο οικοδόμων αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον συνάδελφο Ανδρέα Αντωνόπουλο που έφυγε πρόωρα από την ζωή, ο Ανδρέας υπήρξε μέλος και στέλεχος του σωματείου των μπογιατζήδων από πάρα πολύ μικρός δίπλα από πρωτοπόρους κομμουνιστές συνδικαλιστές από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 έως το 1985.
Για την ίδρυση του Συνδικάτου των οικοδόμων στην Πάτρα, ο Ανδρέας έπαιξε καθοριστικό ρόλο μαζί με άλλα στελέχη του οικοδομικού κινήματος. Από το 1988 διατέλεσε μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου των οικοδόμων και από το 1996 έως το 2000 πρόεδρος. Στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας υπήρξε μέλος από το 1998 έως το 2004.

Ο Ανδρέας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Πάτρα για την δημιουργία και συγκρότηση του ΠΑΜΕ, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπόθεση της εργατικής τάξης και στον αγώνα για τα δίκια της. Σε αυτή την πορεία δεν ταλαντεύτηκε ούτε μια στιγμή και τίμησε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι οικοδόμοι.

Το συνδικάτο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην γυναίκα του Μαρία την κόρη του Νίκα και στους οικείους του.