(ΗΧΗΤΙΚΟ): Χαμός στην ΔΕΥΑΠ με τους συνταξιούχους που ενώ δούλευαν έπαιρναν ολόκληρη την σύνταξη – Θα επιστρέψουν στο κράτος χιλιάδες ευρώ με τόκο

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί εδώ και μέρες στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, εξαιτίας της υποχρέωσης να επιστρέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά που τους καταβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, 40 περίπου εργαζόμενοι – συνταξιούχοι που τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν, συνέχισαν να εργάζονται λαμβάνοντας εκτός ολόκληρης της σύνταξης και τον μισθό τους, τις υπερωρίες και τις υπόλοιπες προβλεπόμενες παροχές. Ο ασφαλιστικός τους φορέας δεν είχε ενημερωθεί για την συνέχιση της εργασίας τους, ώστε να περικοπεί η σύνταξη τους κατά 70% όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου που είναι σε ισχύ.

Σήμερα και μετά από διασταύρωση των αρμόδιων υπηρεσιών καλούνται, να επιστρέψουν αναδρομικά έντοκα ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα το φαινόμενο αυτό δεν υπάρχει μόνο στην ΔΕΥΑ της Πάτρας, αλλά σε πολλές άλλες στην χώρα.

Απαντήσεις για το μεγάλο αυτό θέμα έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκαι Πατρας 89,4 ο πρόεδρος της επιχείρησης Ανδρέας Παπανικήτας