(Φωτο)-Πάτρα: Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Endo Vascular Access Meeting

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη διοργάνωση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Endo Vascular Access Meeting, το οποίο έλαβε χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023. Το σημαντικό αυτό επιστημονικό γεγονός, πραγματοποιήθηκε με την οργανωτική φροντίδα της Ελληνικής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας, Αγγειοακτινολογίας & Νευροακτινολογίας και του Ινστιτούτου Ανάπτυξης της Επεμβατικής Ακτινολογίας. Το διεθνούς εμβέλειας συνέδριο για ακόμη μια χρονιά έλαβε έγκριση από τον Διεθνή Φορέα Ιατρικών Συνεδρίων Medtech, που αφορά σε θέματα Ηθικού Κώδικα Ιατρικών Συνεδρίων, καθώς επίσης και από τον ΕΟΦ. Επιπλέον, πιστοποιήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Φορέα EACCME® και οι συμμετέχοντες έλαβαν 13 πιστωτικές/εκπαιδευτικές μονάδες.
To EVA Meeting εστίασε και φέτος σε μελέτες, νέες τεχνολογίες και τεχνικές που αφορούν ενδoαγγειακά θέματα αιμοκαθαρόμενων ασθενών και λοιπών ενδoαγγειακών παθήσεων. Κατά τη διάρκειά του, οι πλέον καταξιωμένοι επιστήμονες του χώρου παγκοσμίως, πραγματοποίησαν περισσότερες από 80 ομιλίες στο πλαίσιο 21 συνεδριών.
Παραβρέθηκαν 56 ομιλητές και περισσότεροι από 200 σύνεδροι από περισσότερες από 30 πόλεις του κόσμου από τις ακόλουθες χώρες:
Ηνωμένες Πολιτείες
Καναδά
Βραζιλία
Ηνωμένο Βασίλειο
Πορτογαλία
Ισπανία
Γαλλία
Βέλγιο
Κροατία
Γερμανία
Ιταλία
Αυστρία
Πολωνία
Ελλάδα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σαουδική Αραβία
Ισραήλ
Σιγκαπούρη
Στο πλαίσιο του Meeting, πραγματοποιήθηκαν επίσης 5 Εταιρικά Συμπόσια και 3 ειδικά Sessions για διεθνείς συνεργασίες με άλλα συνέδρια από Ισπανία, Σαουδική Αραβία, Βραζιλία:
Το GEMAV – Grupo Español Multidisciplinar Del Acceso Vascular
Το SIRS – Saudi Interventional Radiology Society
Το SAVE – Sociedade de Acesso Vascular e Endovascular
Ιδιαίτερη συνεργασία υπήρξε – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – με το πρόγραμμα εκπαίδευσης Νεφρολόγων σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και συνεργασίες με Διεθνή Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ERASMUS+, στο οποίο συμμετέχει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΠατρώνΔεκαπέντε ειδικευόμενοι της νεφρολογίας από όλη την Ευρώπη βρέθηκαν στο συνέδριο για εκπαιδευτικούς λόγους.
Το Προεδρείο του Συνεδρίου, ο Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, δρ. Δημήτρης Καρναμπατίδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών δρ. Κωνσταντίνος Κατσάνος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών δρ. Παναγιώτης Κίτρου, ευχαριστούν τους χορηγούς της διοργάνωσης Becton, Dickinson (BD), Merit Medical, Boston Scientific, Gore, Medtronic, Rontis, Shitech και Vista Novus. Επιπλέον, ευχαριστούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, για τη συνδρομή τους στη διεκπεραίωση της διοργάνωσης.
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στους 20 εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικευόμενους ιατρούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κατά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.