Αχαΐα: Οι 9 βουλευτές του νομού – Τα 3 νέα πρόσωπα και οι 2 «ντόπιοι» του Κοινοβουλίου

Η Νέα Δημοκρατία διατήρησε και στις χθεσινές εκλογές τους τρεις βουλευτές που εξέλεξε την 21η Μαΐου, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση ήταν οι μεγάλοι χαμένοι της εκλογικής διαδικασίας, με τους Γιώργο Κυριακόπουλο και Γιάννη Λαϊνιώτη να χάνουν αντίστοιχα τις έδρες τους.
Από την άλλη πλευρά, οι Γιώργος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ διατήρησαν τις έδρες τους, ενώ οι «ρούκι» στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπύρος Τσιρώνης της Νίκης και ο Γιώργος Ασπιώτης των Σπαρτιατών.
Αναλυτικά οι 9 βουλευτές της Αχαΐας και οι δηλώσεις τους αμέσως μετά την εκλογή τους:
> Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία πέτυχε ένα σαρωτικό ρεκόρ ψήφων στην Αχαΐα κι ετοιμάζεται, πλέον, για τη δεύτερη θητεία της στο ελληνικό κοινοβούλιο,
> O Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος ετοιμάζεται για την τρίτη συνεχόμενη βουλευτική θητεία του. Είναι γεννημένος το 1969 και είναι επικοινωνιολόγος, ενώ στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα σε θέματα αποδήμου ελληνισμού.
> Ο Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος εξελέγη βουλευτής για τρίτη φορά (η δεύτερη με τη ΝΔ, καθώς είχε προηγηθεί και η θητεία του με το Ποτάμι.

> Η Σία Αναγνωστοπούλου από τον  ΣΥΡΙΖΑ

> Ο πρώην δήμαρχος Μόβρης και Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

> Ο Γιώργος Παπανδρέου από τ0 ΠΑΣΟΚ
> Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, που επανεξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ
> Ο Σπύρος Τσιρώνης της Νίκης Δρ. Φυσικοθεραπείας, φυσικοθεραπευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας» και παλιός ποδοσφαιριστής.
> Ο Γιώργος Ασπιώτης  από τα στελέχη των Σπαρτιατών.
> Η Αχαΐα θα έχει εκπροσώπηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο και από τη βαλκανιονίκη Μαρία Πολύζου, η οποία είχε την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς επίσης και από τον Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος ήταν επίσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.