Μαρία Κίτσου για τον κορωνοϊό: «Δεν έχω γεύση και όσφρηση από πέρσι»

Η Μαρία Κίτσου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», όπου μίλησε για τον χρόνο αποχής της, τα ψυχοσωματικά θέματα που είχε αντιμετωπίσει, τον κορωνοϊό, τον έρωτα και την περιπέτεια υγείας που είχε η μητέρα της.

«Συντονίστηκα και βρήκα το κέντρο μου, διάβασα και ταξίδεψα. Ταξίδεψα στην Ισπανία, μου αρέσει η σύνδεση των Ισπανών με το πάθος, τον πόθο, το θάνατο, είναι μια χώρα γεμάτη ένστικτα. Δυστυχώς δεν είδα καθόλου τηλεόραση, ήθελα να αποτοξινωθώ. Έβγαλα από πάνω μου μεγάλο ψυχικό φορτίο και φρόντισα τον εαυτό μου. Δούλευα από τις 6:30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, στη συνέχεια διάβαζα και κοιμόμουν 3-4 ώρες την ημέρα», είπε αρχικά η Μαρία Κίτσου.

Η ηθοποιός πρόσθεσε πως νόσησε δύο φορές από κορωνοϊό και ότι η δεύτερη φορά ήταν η χειρότερη και ότι από πέρσι τον Ιούλιο που αρρώστησε δεν έχει επανέλθει η γεύση και η όσφρηση της.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι τρώω, δεν μυρίζω τα λουλούδια. Αν πάρει φωτιά το σπίτι μου θα το πάρω χαμπάρι από τον καπνό, δεν θα το μυρίσω. Το τηλέφωνο μου χτυπούσε για δουλείες αλλά ήμουν αποφασισμένη να μην κάνω τίποτε, δεν με δελέασε κάτι, ρωτούσα από περιέργεια περί τίνος πρόκειται» ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Για μένα ο έρωτας παίζει τον πρώτο ρόλο, αλλά και η δουλειά το ίδιο. Δεν ξέρω αν θα άφηνα μια δουλειά που πιστεύω και λατρεύω για τον έρωτα. Ο έρωτας πάντα με ανέβαζε, με έβγαζε από τα σκοτάδια μου. Μπορεί και να μην έχω φροντίσει την προσωπική μου ζωή όσο τη δουλειά. Με άφησα εκτεθειμένη και απροστάτευτη, αλλά αποφάσισα να μην εξαντλώ τον εαυτό μου, να μην φτάνω στα όρια μου, θα λέω τα “όχι” μου, θα με προστατεύω» συμπλήρωσε επίσης η Μαρία Κίτσου.

«Έκανα και παλαιοτέρα ψυχοθεραπεία αλλά την εγκατέλειψα λόγω έλλειψης χρόνου και παραμέλησης του εαυτού μου. Έχοντας χρόνο, μιλήσαμε πολύ ειλικρινά με τη μητέρα μου, είπαμε πράγματα που πονούσαν, τα δεχτήκαμε, ζητήσαμε συγγνώμες ήταν μεγάλη ευλογία», είπε η ηθοποιός.

Τέλος, σχετικά με την περιπέτεια υγείας της μητέρας της σχολίασε: «Πέρσι κόντεψα να χάσω τη μητέρα μου, ήταν πολύ σοβαρά και οριακά με την υγεία της και αυτό με συγκλόνισε, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να γίνει καλά. Η μητέρα μου δεν έχει ακόμη επανέλθει πλήρως, έχει διάφορα θέματα υγείας. Αλλά και μόνο στη σκέψη ότι θα μπορούσα να τη χάσω είχα τρελαθεί. Μου έτυχαν όλα μαζί, γυρίσματα, πρόβες, μπήκε η μητέρα μου στο νοσοκομείο, έτρεχα για όλα, γέμισε το σώμα μου με ψωρίαση, την έχω ως αυτοάνοσο από παιδί. Έκανα ειδικές ενέσεις για την ψωρίαση και έχω καθαρίσει, είναι θέμα ψυχοσωματικό από το άγχος και τη στενοχώρια».