(Ηχητικό)- Πάτρα: H απάντηση Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» σχετικά με την εξαγγελία του Δήμου για την αυτοκτονία του συμβασιούχου – Ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος στον ΣΚΑΙ 89,4

Στον ΣΚΑΙ 89,4και την εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου μίλησε o πρόεδρος των ιδιωτικών υπαλλήλων Δημήτρης Καραγεωργόπουλος για την αυτοκτονία του συμβασιούχου του δήμου Πατρέων.

Αναφερόμενος στην ανάρτηση αλλά και στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών (Αυτοκτονία συμβασιούχου του Δήμου Πατρέων) για το θέμα, ο Δήμος της Πάτρας απαντά τα εξής για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την πόλη:

«Με αφορμή τα άθλια δημοσιεύματα που συνδέουν την αυτοκτονία, πρώην εργαζόμενου της κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, με τη Δημοτική Αρχή και τη δικαστική απόρριψη αιτήματος εργαζομένων της κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, στο Λασίθι της Κρήτης, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1ον. Στη συγκεκριμένη εκδίκαση ο εκλιπών δεν ήταν διάδικος σε καμία από τις τρεις υποθέσεις των απασχολούμενων της κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, που εκδικάστηκαν την Τρίτη 13-6-2023 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου.

2ον. Ο καταγγέλλων «συνδικαλιστής» της ΓΣΕΕ, γνωστός υπηρέτης του συστήματος και των αφεντικών, που ποτέ δεν αγωνίστηκε για να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, προέβη σε μια πρωτοφανούς αθλιότητας εκμετάλλευση και προσβολή μνήμης νεκρού, μόνο και μόνο για να χτυπήσει τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, με βρώμικα μέσα!

Είναι λυπηρό αυτές τις αθλιότητες να τις υιοθετούν και να τις προβάλλουν Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς την επιβεβαίωση των άθλιων «πληροφοριών».

Κανένα σχόλιο δεν γίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για το γεγονός ότι την προσφυγή των συμβασιούχων στα δικαστήρια στήριξαν με ψήφισμά τους όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και όχι η ίδια Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη οικονομικά θέματα.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον κ. Καραγεωργόπουλο ο οποίος έκανε λόγο για «μπάχαλο» και «δούλεμα» του υπαλλήλου. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Να μας πουν γιατί μετά την έκδοση της απόφασης της προσωρινής διαταγής του Μαΐου από το Λασίθι, με τους πρώτους που προσέφυγαν από τις ομάδες αυτές, τον απασχολούσαν επί 15 ημέρες, μέχρι προσφάτως, μαζί με τους 400 οι οποίοι κέρδισαν στο Λασίθι, ενώ δεν είχε κερδίσει και δεν βρισκόταν μέσα σε αυτούς; Πρέπει να δοθεί μια απάντηση από το Δήμο. Δεν μπορείς να απασχολήσεις αμισθί ανασφάλιστο και παράνομα για 15 ημέρες, έναν εργαζόμενο. Ή είναι μπάχαλο ο Δήμος και δεν έχει αυτεπιστασία ή τον δούλευαν τον άνθρωπο ψιλό γαζί 15 ημέρες, το ότι είναι μέσα σε αυτούς οι οποίοι έχουν κερδίσει την απόφαση. Δεν μπορεί να δουλεύει 15 ημέρες και να μην έχει βρεθεί ένας να του πει ότι δουλεύει παράνομα και ότι δεν είναι μέσα στα δικόγραφα. Ο άνθρωπος αυτός και είχε πληρώσει και είχε συμπεριληφθεί σε όλα τα προηγούμενα δικαστήρια από 2018 μέχρι και το 2023. Γνώριζε ότι είχε προσφύγει και γνώριζε ότι έχει κερδίσει το δικαστήριο. Εν ολίγοις, ο άνθρωπος αυτός γνώριζε οτι είχε προσφύγει στα δικαστήρια και είχε κερδίσει, επέστρεψε στην δουλειά του και δούλευε και ξαφνικά πτιν από λίγες ημέρες του είπαν, σταματάς να δουλεύεις, δεν έχεις δικαιωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του σήμερα το πρωί ο κ. Καραγεωργόπουλος ανέφερε: Πόσο κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές κύριε Δήμαρχε Πατρέων; Λιγότερο ή περισσότερο από ένα αεροπορικό εισιτήριο για τη Νεάπολη Λασιθίου; Χθες, 50 άνθρωποι σας χρειάζονταν συμπαραστάτη στα δικαστήρια Λασιθίου και απουσιάζατε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλα δεν ψηφίσατε τη στήριξη τους στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μειοψηφήσατε στο ψήφισμα.

Κι όχι μόνο αυτό, δώσατε εντολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου να κάνει αντιπαράθεση. Θλίβομαι και ντρέπομαι για λογαριασμό όλων των υπευθύνων. Χθες το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης στα δικαστήρια της Νεαπόλεως Λασιθίου 50 προσφευγόντων, ένας εκ των εκατοντάδων ομήρων συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων, πατέρας δυο παιδιών με πρόβλημα υγείας, αλλά εργατικός και αξιόμαχος μέχρι την τελευταία ημέρα που απασχολείτο στο Δήμο, έβαλε τέλος στη ζωή του. Κρίμα για τον άνθρωπο και την οικογένεια του. Συλλυπητήρια.

«Ας μιλήσουμε λοιπόν για αθλιότητες»: Η  απάντηση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» και της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων Δήμου Πατρέων

Σκληρή είναι η απάντηση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» και της Σωματειακής Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Πατρέων στην ανακοίνωση του Δήμου που έκανε λόγο περί αθλιότητας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο εκλιπών ήταν όμηρος της Δημοτικής Αρχής και εξαπατημένος από αυτήν.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:  “Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων όπου λίγο πολύ ισχυρίζεται ότι ο εκλιπών συμβασιούχος και διάδικος σε πλειάδα δικαστικών προσφυγών κατά του Δήμου Πατρέων «δεν ήταν διάδικος σε καμία από τις 3 προσφυγές στο Μονομελές Πρωτοδικείου Λασιθίου», τολμώντας να μιλήσουν περί «πρωτοφανούς αθλιότητας» και περί «εκμετάλλευσης και προσβολής της μνήμης του νεκρού» από τον Προέδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», συνάδελφου Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, οφείλουμε να απαντήσουμε ως ακολούθως:

Ο εκλιπών, ως συμβασιούχος από το 2018 -όμηρος και εξαπατημένος της Δημοτικής Αρχής- ήταν προσφεύγοντας σε πλειάδα δικαστικών προσφυγών κατά του Δήμου Πατρέων, τόσο για την επαναφορά του στην εργασία, όσο και για μισθολογικές διαφορές, με αλλεπάλληλες αιτήσεις χορήγησης προσωρινών διαταγών, ασφαλιστικών μέτρων και αγωγών. Κάποιες από τις προσφυγές του τις είχε κερδίσει, παραμένοντας στην εργασία για μεγάλα διαστήματα, και κάποιες άλλες όχι.

* Ο συνάδελφός μας, μετά την έκδοση των αποφάσεων για τις δύο πρώτες ομάδες συμβασιούχων του Πρωτοδικείου Λασιθίου, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2023, κλήθηκε να απασχοληθεί κανονικά στην εργασία του, μαζί με εκατοντάδες άλλους δικαιωμένους εργαζόμενους. Η Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε επί 15 ολόκληρες ημέρες την εργασία του, απασχολώντας τον κανονικά, δημιουργώντας του την ψευδαίσθηση (περί αθλιοτήτων ο λόγος…) ότι συμπεριλαμβάνεται κανονικά το όνομα του μέσα στους «νικητές».

* Η Δημοτική Αρχή τον ενημέρωσε προσφάτως ότι η επί 15 ημέρες εργασία του μέσα στο Μάιο ήταν «τσάμπα», δηλαδή εργασία παράνομη, ανασφάλιστη και αμισθί.

Ο άνθρωπος αυτός είχε πληρώσει κανονικά από το περασμένο φθινόπωρο τη συμμετοχή του στο δικαστικό αγώνα, είχε συνυπογράψει κανονικά συμφωνητικά με δικηγόρους και γνώριζε ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνετε κανονικά στα δικόγραφα.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» και ο Πρόεδρος του δε χρειάζεται να δώσουν «εξετάσεις» συνδικαλιστικής δράσης σε μια Δημοτική Αρχή που άγεται και φέρεται, εμπαίζοντας και «εργαλειοποιώντας» ανθρώπους του μόχθου. Έχουμε παρασταθεί και έχουμε στηρίξει εκατοντάδες συνδικαλιστικούς αγώνες συμβασιούχων, έχουμε στείλει ατελειώτα υπομνήματα και επιστολές σε υπουργεία και στη βουλή προς υποστήριξή τους, έχουμε παρασταθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης σε εκατοντάδες δικαστήρια όταν κληθήκαμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, έχουμε καταγγείλει πολλάκις την αναλγησία Δημοτικών Αρχών και Κυβερνήσεων στο θέμα αυτό.

Συνεπώς, είναι αν μη τι άλλο γελοίο και τραγικό συνάμα να μας εγκαλεί μια Δημοτική Αρχή, η οποία απουσίαζε από τον αγώνα των συμβασιούχων και που στάθηκε πολέμιά τους σε όλα τα δικαστήρια. Η νομική υπηρεσία του Δήμου, έλαβε εντολή από τον ίδιο το Δήμαρχο να αντιδικήσει με τους εκατοντάδες εργαζόμενους συμβασιούχους σε όλα τα δικαστήρια, παρά τις πλειοψηφικές αποφάσεις στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είναι μια πραγματικότητα την οποία ο κ. Πελετίδης και η μειοψηφούσα Δημοτική δημοτική του ομάδα, δεν θα καταφέρουν ΠΟΤΕ να ξεπεράσουν όσο «μελάνι» κι αν προσπαθήσουν να ρίξουν για να «θολώσουν τα νερά».

Ερωτάμε όμως τη Δημοτική Αρχή: Για ποιο λόγο -μέσω των διαφόρων «παπαγάλων» της, θεωρεί ως δεδομένη μια τέτοια τραγική κατάληξη κάθε ασθενούς στο άκουσμα μια δυσάρεστης για την υγεία του είδησης; Συνιστά ή όχι μια τέτοια βρώμικη διασύνδεση «προσβολή της μνήμης νεκρού»;

Τέλος, επειδή από το πρωί που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτό το τραγικό γεγονός με πρωταγωνιστή το συνάδελφό μας, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί εναγωνίως και με δεκάδες τηλεφωνήματα απειλητικά σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους του τοπικού και Αθηναϊκού τύπου, να επικεντρώσει το ζήτημα στο πρόβλημα της υγείας του εκλιπόντος, τόσο εμείς, όσο και ο πρόεδρός μας Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε προσβάλλαμε ή είχαμε πρόθεση να προσβάλλουμε τη μνήμη του νεκρού. Συλλυπούμαστε την οικογένειά του και συμπαραστεκόμαστε στη θλίψη τους.

Μάλλον εκεί στο Δήμο Πατρέων έχουν άγνοια τι σημαίνει ασθένεια μαζί με ανεργία…τους ευχόμαστε η ασθένεια να μην τους βρει ποτέ, όχι όμως το ίδιο για την ανεργία…

Ακούστε το ηχητικό: