(ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) Ανδρέας Κατσανιώτης: Διήμερη περιοδεία στη Χίο με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας

Το μεταναστευτικό τέθηκε υπό έλεγχο, η Χίος έζησε από πρώτο χέρι τις ακραίες ροές του ’15-‘19

 Διήμερη περιοδεία στη Χίο πραγματοποίησε από το πρωί της Κυριακής, 11 Ιουνίου 2023, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής την πρώην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο κ. Νότης Μηταράκης, κα Καλλιόπη Γιαννούλου και κ. Κώστας Τρομπούκης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων τα Μεστά, το Πυργί, τα Θυμιανά, την βιβλιοθήκη της μητρόπολης, παρουσία του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Συκούση, καθώς και το Χαλκειός υπό τη συνοδεία πολιτευτών, στελεχών του κόμματος και του προέδρου της ΔΕΕΠ Χίου κ. Λευτέρη Μπλάτζιου.

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οικισμούς, πλούσια πολιτιστικά σημεία των χωριών και να συναντήσουν κατοίκους του νησιού, με τους οποίους και συνομίλησαν και έπειτα μετέβησαν  στο ΦΟΒ (Φαφάλειο Στάδιο) στον Βροντάδο  όπου και πραγματοποίησαν τις προεκλογικές τους ομιλίες,αναφερόμενοι στις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στην ανάγκη για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Πρώτη έλαβε το λόγο η κυρία Μενδώνη η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Χίος μέχρι το 2025, θα έχει ένα από τα πιο σημαντικά και σύγχρονα αρχαιολογικά μουσεία, τονίζοντας πως μία τέτοια πολιτιστική υποδομή συμβάλει καταλυτικά στον πολιτιστικό τουρισμό, τον ποιοτικό τουρισμό, τον οποίο θέλει το νησί και επιδιώκει η κοινωνία, οι Χιώτες.

Από πλευράς του στην ομιλία του ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης τόνισε πως η Χίος έζησε από πρώτο χέρι τις ακραίες μεταναστευτικές ροές της περιόδου 2015 – 2019, και πως το μεταναστευτικό τέθηκε υπό έλεγχο επί Νέας Δημοκρατίας. «Οι δομές που κάποτε αποτελούσαν μνημεία ντροπής για τη χώρα, άλλαξαν και βελτιώθηκαν σημαντικά΄΄ ενώ επεσήμανε πως «η Ελλάδα δεν ξαναγυρίζει στις εποχές των πειραματισμών και των ιδεοληπτικών προσκολλήσεων. Δεν ξαναγυρίζει στις εποχές όπου η εξωτερική μας πολιτική έμοιαζε με ακυβέρνητο καράβι και η άμυνα της χώρας θεωρείτο «περιττή πολυτέλεια».

«Τα επόμενα τέσσερα χρόνια «να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για μία σύγχρονη και παραγωγική Ελλάδα, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της. Η ΝΔ μέσα στην πορεία των χρόνων, αναπροσάρμοσε ιδέες και πολιτικές, άλλαξε και εκσυγχρονίστηκε, όπως επέβαλαν οι καιροί», ανέφερε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ομιλία του.

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου2023 το πρωί, το κλιμάκιο της ΝΔ, κινήθηκε εντός του αστικού κλοιού του νησιού και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βουνακίου, το Περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην Απλωταριά, τη Βιβλιοθήκη «Αδαμάντιος Κοραής» και το Αρχαιολογικό Μουσείο.