Αυστραλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πλήθος άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα με λεωφορείο κοντά στην Γκρέτα στη Νέα Νότια Ουαλία, βόρεια του Σίδνεϊ, καθιστώντας το ένα από τα πιο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα της Αυστραλίας τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 23:30. την Κυριακή όταν ένα πούλμαν ανατράπηκε σε κυκλικό κόμβο στο Wine Country Drive κοντά στην οδό Hunter Expressway από τη ράμπα στη Γκρέτα, μια μικρή πόλη περίπου 41 χλμ βορειοδυτικά του Νιούκαστλ ή 126 χλμ βόρεια του Σίδνεϊ.

«Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εντεκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μέσω ελικοπτέρου και οδικού δικτύου και 18 επιβάτες δεν τραυματίστηκαν», ανέφερε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας σε δήλωση νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ο οδηγός του λεωφορείου – ένας 58χρονος – μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αστυνομικός φρουρός για υποχρεωτικό έλεγχο και αξιολόγηση.

Τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος δεν έγιναν άμεσα γνωστά, αλλά έχει δημιουργηθεί ο τόπος του εγκλήματος, ο οποίος θα εξεταστεί από την ειδική ιατροδικαστική αστυνομία και τη Μονάδα Διερεύνησης Τροχαίας.

Πηγή: bno