Πάτρα: Απόψε, στο κέντρο, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας – Η «σύγκριση» με το ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ θα στείλει απόψε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Πάτρα, που θα μιλήσει στις 8 το βράδυ στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.
Ο Δ. Κουτσούμπας είναι ο πρώτος από τους τρεις αρχηγούς κομμάτων που θα βρεθούν στην Πάτρα την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, με τους Γ. Βαρουφάκη και Αλ. Τσίπρα να ακολουθούν.
Χθες, ο κ. Κουτσούμπας αρθρογράφησε στην «Π» απλώνοντας το χέρι στη νεολαία, θυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα η Πανσπουδαστική ψηφίστηκε από μεγάλη μερίδα φοιτητών και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια της χώρας.
Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας επιχείρησε ξεκάθαρα να τοποθετήσει τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην ίδια κατηγορία, επιχειρηματολογώντας επ’ αυτού με το γεγονός ότι είχαν ψηφίσει και τα τρία κόμματα αρκετά νομοσχέδια που έφερνε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Κλείνοντας το άρθρο του ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε τα λόγια του αείμνηστου Θάνου Μικρούτσικου, κάνοντας μια επίκληση στο συναίσθημα των Αχαιών: «Το ΚΚΕ ούτε πρέπει ούτε θέλει να συμβιβαστεί με αυτό το σύστημα. Πρέπει να το δείξει στον κόσμο και το δείχνει ότι σε αυτό το σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει η ζωή των ανθρώπων, το έχει άλλωστε αποδείξει η Ιστορία. Αρα, πρέπει να δείξει προς τα πού είναι ο δρόμος, ποια κοινωνία πρέπει να οικοδομηθεί στο μέλλον για να μπορέσει να αυτοπραγματωθεί ο άνθρωπος. Και ταυτόχρονα να πει στον κόσμο -και το λέει- ότι μόνο εάν παλέψουμε μπορεί κάπως να καλυτερέψουμε τη θέση μας εδώ και τώρα».
Τέλος, για τη σημερινή προεκλογική ομιλία του γενικού γραμματέα έχει κινητοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός του ΚΚΕ, εκτιμώντας πως οι δυνάμεις της Αχαΐας μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για τη δυναμική παρουσία στον δρόμο προς την κάλπη. Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μεγαλύτερη συγκέντρωση από αυτή του ΠΑΣΟΚ της Παρασκευής, όπου μίλησε ο πρόεδρος, Ν. Ανδρουλάκης, σε ένα κοινό μεγαλύτερο των 1.000 ατόμων. Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί σύσσωμη η δημοτική αρχή της Πάτρας.

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ