ΠΑΤΡΑ: Απόψε, συναυλία στο Θεατράκι για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής – Άλλες μέχρι 24 Ιουνίου

Ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις της για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών θα συμμετέχει σε συναυλία για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο Θεατράκι της Μαρίνας. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την Χορωδία και ορχήστρα Μπελ Εποκ του Παμμικρασιατικού συνδέσμου Πατρών. Τις επόμενες ημέρες, έως τις 24 Ιουνίου 2018, θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη συναυλίες σε διάφορα σημεία της πόλης.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις άρχισαν να διοργανώνονται στην Ελλάδα από το 1998 με πρωτοβουλία του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων και του (τότε) Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων. Από το 2014 η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής έφτασε και στην Πάτρα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελληνογαλλόφωνων της Πάτρας και του Συλλόγου Art & Music (ΣΑΜ).
Στην αποψινή συναυλία η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών θα παρουσιάσει υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λίνας Γερονίκου ένα πρόγραμμα διάρκειας περίπου 45 λεπτών. Η χορωδία θα τραγουδήσει ορισμένα κομμάτια a cappella, ενώ σε άλλα θα τη συνοδεύσουν οι: Κατερίνα Φιλιππάτου – Πιέρρου στο πιάνο, Φωτεινή Γεροπούλου στο βιολί και Χρήστος Καμπέρος στο ακορντεόν.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Art & Music Πάτρας, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων