Πάτρα: Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος για το λαϊκό πολιτισμό

Το Σπίτι του Ηπειρώτη, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, και ώρα 7:30 μ.μ. υποδέχεται ερευνητές, χορευτές, χοροδιδασκάλους, ανθρώπους που ασχολούνται με το παραδοσιακό ένδυμα αλλά λάτρεις του λαϊκού πολιτισμού, προκειμένου να γνωρίσουν την παράδοση του ακριτικού Πωγωνίου και πιο συγκεκριμένα της ιστορικής έδρας αυτού, του Δελβινακίου. Μιας περιοχής με μοναδική κουλτούρα, αισθητική και ήθος.
Την Κυριακή, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών γίνεται σταθμός μιας πανελλήνιας περιοδείας, προκειμένου να γνωρίσει κανείς με σωστό, αυθεντικό και λεπτομερή τρόπο την ιστορία και τη σημειολογία της γυναικείας πωγωνίσιας φορεσιά.
Για το σκοπό αυτό θα προβληθούν σχετικά βίντεο, θα γίνει επίδειξη δεσίματος ομπόλιας από την κ. Μάγκου-Ζαχάρη Λευκοθέα, θα μιλήσει η διδάκτωρ φιλολογίας, κ. Λευκή Νόνη-Βλάχου, ενώ κορίτσια του Πανηπειρωτικού Συλλόγου θα είναι ενδεδυμένα με αυθεντικές πωγωνίσιες φορεσιές. Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακή μουσική από ηπειρώτικη ζυγιά.
Ο Πρόεδρος & χοροδιδάσκαλος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, καλεί όλους όσοι αγαπούν το λαϊκό πολιτισμό και αναζητούν ευκαιρίες επαφής με αυτόν να τιμήσουν την εν λόγω εκδήλωση.