(Φωτο)-Πάτρα: Εκδήλωση «Ψηφιακή Τεχνολογία: Επιδράσεις στην Υγεία μας και τη Νέα Γενιά»

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 στο Μηχανουργείο, με Θέμα «Ψηφιακή Τεχνολογία: Επιδράσεις στην Υγεία μας και τη Νέα Γενιά» ο μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος και μηχανικός περιβάλλοντος κ. Δρ. Θεόδωρος Μέτσης έφερε στο φως της δημοσιότητας αλήθειες που κάθε πολίτης οφείλει να γνωρίζει, για τις οποίες όμως υπάρχει έλλειψη επίσημης ενημέρωσης ή ακόμα και παραπληροφόρηση, για την οποία η Πολιτεία φέρει ευθύνη. Στην ομιλία του κ Θ. Μέτση επισημάνθηκαν τα ακόλουθα :
Τα οφέλη από την Ψηφιακή Τεχνολογία είναι αδιαμφισβήτητα, με πρώτη τη σημαντική βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, κανέναν από τους παρόχους, ούτε την Πολιτεία, φαίνεται να απασχολεί το θέμα της ασφάλειας και ειδικά τα θέματα υγείας. Η Πολιτεία εφαρμόζει και αποδέχεται ως ασφαλή όρια, τιμές και πυκνότητες ακτινοβολίας της περασμένης τριακονταετίας, οι οποίες αποδεδειγμένα -βάσει επιστημονικής βιβλιογραφίας – προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία του ανθρώπου, με καταγεγραμμένα τα συμπτώματα σε χιλιάδες δημοσιευμένα συγγράμματα από το 1970 μέχρι σήμερα, και τον πολίτη να παραμένει “εγκληματικά ανενημέρωτος”. Ο εθισμένος στα νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια χρήστης αδυνατεί να αντιληφθεί την συσχέτιση μεταξύ των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και της επιδημίας του καρκίνου που βιώνουμε σήμερα”* (Idaho Observer 2007) . “Η ασύρματη μηχανή είναι τρομακτική και επικίνδυνη, η κρατική νομοθεσία και αυτή ανύπαρκτη, αν όχι συμβιβαστική και μάλλον ανίκανη να προστατεύσει την δημόσια υγεία”* *(αποσπάσματα από το άρθρο με τίτλο Radiation Poisoning of America του Ιdaho Observer 2007)
Η Ψηφιακή Τεχνολογία, με την χρήση των συχνοτήτων της 5ης γενιάς (η 5G) εξυπηρετεί πρωτίστως το κράτος, καθώς ο κύριος σκοπός της είναι να παρέχει στον κρατικό μηχανισμό τη δυνατότητα να συλλέγει σημαντικό όγκο πληροφόρησης ταχύτατα και αξιόπιστα, να τον επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο και να τον αξιοποιεί άμεσα (άμεση λήψη μέτρων). Πολλώ μάλλον, δεν είναι στόχος της το γρήγορο κατέβασμα των ταινιών Netflix στο κινητό, ή η καλύτερη ανάλυση των “selfies”, όπως διαφημίζεται. Τουναντίον, οι συχνότητες και τα πρωτόκολλα της 5ης γενιάς επιστρατεύονται, διότι συνεργάζονται άριστα με την ψηφιακή κοινωνία της καθολικής επιτήρησης και χειραγώγησης του πολίτη , της ταυτόχρονης μαζικής επεξεργασίας δεδομένων (για άμεση λήψη μέτρων, αν κρίνει επιβεβλημένο η πολιτεία) αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης που ευαγγελίζεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Παρά την -με γεωμετρική πρόοδο- αύξηση των πηγών ακτινοβολίας γύρω μας, εξαιτίας και της ανεξέλεγκτης χρήσης της ασύρματης επικοινωνίας, η Πολιτεία εξακολουθεί να υιοθετεί τα όρια ασφαλείας μιας Γερμανικής ΜΚΟ του 1998. Η αναθεώρησή των ορίων ασφαλείας αποδεικνύεται επιτακτική για τη Δημόσια υγεία, καθώς σύμφωνα με τη σύγχρονη ιατρική, (σύγχρονα ιατρικά – επιστημονικά δημοσιεύματα) τα όρια αντοχής του ανθρωπίνου σώματος έχουν προ πολλού παραβιασθεί, λόγω της ανεξέλεγκτης χρήσης και του εθισμού των χρηστών. Μία εξαιρετική εναλλακτική και προσιτή τεχνολογία είναι η οπτική ίνα, χωρίς τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της ασύρματης επικοινωνίας και τις ανάλογες παρενέργειες, η οποία μπορεί άριστα να εξυπηρετήσει τις διαδικτυακές μας ανάγκες με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και καλύτερη αξιοπιστία.
Ενόψει της κρατικής ολιγωρίας, το δικό μας αποκλειστικό όπλο για την προστασία της υγείας μας είναι η σωστή ενημέρωση, η ασφαλής και λελογισμένη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας με φειδώ και προσοχή, ειδικά στο σκέλος που αφορά την ασύρματη επικοινωνία. Ο άνθρωπος, ένα όν με πολλαπλές ηλεκτρικές διεργασίες, βρίσκεται σήμερα παγιδευμένος μέσα σε έντονα ηλεκτρικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία που αποσυντονίζουν με σοβαρές παρενέργειες την ηλεκτρική του ισορροπία, και βλάπτουν την υγεία του. Εμφανίζεται πλέον ως βλάβη της υγείας και η Ηλεκτρική Υπερευαισθησία (EHS), μία σειρά από συμπτώματα τα οποία “ακόμα δεν έχουν ενταχθεί” στην διδακτέα ύλη πολλών Ιατρικών Σχολών και πολλοί γιατροί μέχρι και σήμερα αγνοούν.
Η Νέα Γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια μας όχι μόνο βρίσκονται μέσα σε ένα «φούρνο μικροκυμάτων» από την στιγμή που θα γεννηθούν, αλλά εξοικειώνονται και εθίζονται με ασύλληπτη ταχύτητα στην ασύρματη επικοινωνία, χωρίς κανόνες και με ελλιπή μέτρα προστασίας. Η σωματική τους διάπλαση, ο μικρός όγκος και βάρος και το λεπτό οστό του κρανίου τους, τα καθιστούν πολύ πιο ευάλωτα και εύκολα απορροφούν μεγάλες ποσότητες ακτινοβολίας. Η διαπαιδαγώγηση στην σωστή χρήση της ασύρματης επικοινωνίας, αλλά και η καθολική αποχή από ηλεκτρικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία στα πρώτα χρόνια του βίου των παιδιών, αλλά και της μητέρας κατά την διάρκεια της κύησης, κρίνονται αναγκαία, όπως και η συντονισμένη προσπάθεια γονέων, γιατρών αλλά και του σχολείου αργότερα. Με το κινητό κολλημένο στο αυτί ή βυθισμένο στην τσέπη, είναι αναμενόμενο η νέα γενιά να ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο με, ίσως, πρωτόγνωρες στο μέλλον συνέπειες.
Τα όρια της 25ετίας που υιοθετεί η Γερμανική ΜΚΟ από το 1998, έχουν σκοπίμως υψηλό εύρος τιμών, ώστε να καλύπτονται ως νόμιμες οι εγκαταστάσεις της ασύρματης επικοινωνίας, οι οποίες ωστόσο παραβιάζουν με επιστημονικές αποδείξεις τα ανεκτά όρια απορρόφησης ενέργειας από τον άνθρωπο (SAR) σε W/kg, όπως αποκαλύπτει και προειδοποιεί η σοβαρή Γαλλική έρευνα με την ονομασία “Phonegate”. Υπάρχουν 2 ειδών όρια: το ένα είναι η πυκνότητα ακτινοβολίας κεραιών και συσκευών και το άλλο η απορρόφηση ενέργειας από τον άνθρωπο. Το δεύτερο όριο της EU παραβιάζεται από 161 κινητά τηλέφωνα, όταν είναι σε επαφή με τον άνθρωπο σύμφωνα με την γαλλική μελέτη Phonegate Alert. To πρώτο όριο δεν παραβιάζεται, αλλά οι κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι σε αυτά τα όρια υπάρχουν πολλές & σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Η διεθνής βιβλιογραφία αναφέρει πολλά προβλήματα υγείας που εκδηλώνονται εντός των “ασφαλών” ορίων που υιοθετεί η κυβέρνηση και κλινικές μελέτες και πειράματα επαληθεύουν αυτά τα ευρήματα.
Πριν, όμως, απαιτήσουμε από την πολιτεία να ξηλωθούν οι κεραίες και να ανασταλεί η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, κάθε πολίτης οφείλει -στα όρια της δικής του ευθύνης- να περιορίσει και να κάνει ορθή χρήση της ασύρματης επικοινωνίας, προστατεύοντας πρωτίστως τον ίδιο, αλλά ακόμα περισσότερο τα παιδιά του από την σημερινή ηλεκτρομαγνητική ρύπανση.
Η ομιλία του κ. Θ. Μέτση έκλεισε α) με οδηγίες, κανόνες και μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να έχει ήδη εφαρμόσει η Πολιτεία και η Περιφέρεια και β) με τα μέτρα προστασίας που κάθε γονιός και υπεύθυνος πολίτης οφείλει να γνωρίζει και να εφαρμόζει στο δικό του περιβάλλον. Είτε η πολιτεία εναρμονιστεί με τα νέα όρια που επιτάσσει η σύγχρονη και “ανεξάρτητη” ιατρική είτε όχι, οι πολίτες έχουν και χώρο και δύναμη να εφαρμόσουν τα δικά τους μέτρα προστασίας στο δικό τους περιβάλλον, αφού πρώτα ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα για τους κινδύνους που τους απειλούν.
Με τη σημερινή εκδήλωση οι Αγωνιζόμενοι Πολίτες Πάτρας θέλησαν να βάλουν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια ενημέρωσης, μια προσπάθεια που αφορά ΟΛΟΥΣ μας, ειδικότερα όμως την προστασία της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.