Αίγιο: Το 1ο ΓΕΛ σε ταξίδι – «κινητικότητα» στην πόλη Pardubice της Τσεχίας

Στο πλαίσιο Προγράμματος Erasmus+, το 1ο ΓΕΛ Αιγίου πραγματοποίησε ταξίδι – «κινητικότητα» στην πόλη Pardubice της Τσεχίας και συγεκριμένα οι εκπαιδευτικοί, Ανδρέου Ηλίας και Διαμαντόπουλος Νίκος μαζί με τις μαθήτριες Xρυσανθακοπούλου Βασιλική, Πανουτσοπούλου Αλεξία, Λουτσοπούλου Κωνσταντίνα, Μπούρα Ραφαηλία Ειρήνη και Λυριντζή Βασιλική – Ειρήνη της Β’ Λυκείου ταξίδεψαν στην πόλη Pardubice της Τσεχίας για να συμμετάσχουν στην τελευταία κινητικότητα του προγράμματος.
Εκεί συναντήθηκαν με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των συνεργαζόμενων χωρών, Τσεχία, Σλοβακία, Γαλλία, Βουλγαρία και Σουηδία και φιλοξενήθηκαν.
Οι δραστηριότητες του προγράμματος ξεκίνησαν με την υποδοχή όλων των ομάδων από τον διευθυντή του σχολείου και με ένα παιχνίδι γνώσεων Kahoot για την Τσεχία. Ακολούθησε ξενάγηση στο σχολείο και ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα Τσεχικής γλώσσας.
Στη συνέχεια προβλήθηκαν βίντεο των μαθητών όλων των χωρών που παρουσίαζαν τις δράσεις της προηγούμενης κινητικότητας στην πόλη Presov της Σλοβακίας, καθώς και εκπαιδευτικών βίντεο που είχαν δημιουργήσει οι μαθητές. Ακολούθησε ξενάγηση στην όμορφη πόλη του Pardubice και το ιστορικό του κέντρο.
Κατόπιν ξεκίνησε το κύριο έργο της συνάντησης που ήταν η δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο από πέντε πολυεθνικές ομάδες μαθητών για ένα τεχνικό θέμα της επιλογής τους, για το οποίο εργάστηκαν κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών με σκοπό να ανταλλάξουν πρακτική εμπειρία, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να εξασκήσουν αυτά που έμαθαν από την προηγούμενη κινητικότητα. Επισκέφτηκαν την εταιρεία Foxconn στο Pardubice, κορυφαίο κατασκευαστή ηλεκτρονικών στον κόσμο και πάροχο after sales υπηρεσιών και μείνανε εντυπωσιασμένοι από τα συστήματα αυτοματισμού που διαθέτει καθώς και από το γεγονός ότι δίνει δουλειά σε περίπου 3000 εργαζόμενους της περιοχής.
Τέλος, ταξιδεψαν και γνώρισαν τη μαγευτική Πράγα και μετά το πρόγραμμα περιλάμβανε μάθημα 3D σχεδίασης και συναρμολόγησης Η/Υ από τους μαθητές του Τσέχικου σχολείου, ενώ η ημέρα έκλεισε με ένα όμορφο πάρτι αποχαιρετισμού των μαθητών.